Hírek (2014 május)

2014. május 12.
Hatalmas sikert aratott a Marica grófnő Szajánban
Idén Szaján adott otthont a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XIX. Találkozójának, amelyen fergeteges sikert aratott a kupuszinai Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport, nyolc díjat bekebelezve.
2014. május 12.
Hírek a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testületből
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testületnél új ifjúsági csapat alakult meg, amely 11 tagból áll. A tűzvédelemre való felkészülésük addig tart, amíg össze nem szoknak a tagok és amíg ki nem hozzák magukból a legjobbat.
2014. május 12.
Megszépül a központ
Falunk központjában, az orvosi rendelő előtti kicsi parkban sajnos kiöregedtek a katalpafák, amelyeket a tavalyi évben megpróbáltak még újraéleszteni, lemetszeni az elszáradt ágakat, hátha újra kihajtanak, de mindhiába, ezért idén eltávolították őket.
2014. május 12.
Kupuszinai dzsúdósiker
Április 5-én Belgrádban tartották meg a nemzetközi dzsúdóversenyt a legfiatalabbak számára. A főváros Šumice nevű sportközpontjában 500 versenyző gyűlt össze különböző országokból. A zombori Bačka dzsúdó klub 18 versenyzővel jelent meg a színvonalas eseményen, köztük a kupuszinai dzsúdótehetséggel, Maros Natáliával.
2014. május 12.
Négy atlétikai aranyérem
Április 7-én tartották meg Zomborban a középiskolák közötti községi atlétikai versenyt, amelyen a kupuszinai Szabó Attila is részt vett, a zombori Veljko Petrović gimnáziumot képviselve, annak tanulójaként. A 100 méteres távon és a 4x100 méteres stafétán is elsőként végzett.
2014. május 12.
Messze hangzik Anna dala
A csaknem egy évvel ezelőtti interjúban (Dunatáj hetilap - a szerk. megj.) arról adtunk hírt, hogy a kupuszinai Csizmadia Anna népdalénekes éneke gyakran hazaszól, hazaszáll. Annak ellenére, hogy a Fölszállott a páva Kárpát-medencei népzenei tehetségkutató műsor, amelynek tavaly elsődíjasa lett, majd a későbbi amerikai, franciaországi fellépési körutak és a továbbtanulás lefoglalják ideje nagy részét, továbbra is fáradhatatlanul hozzájárul szülőfaluja közösségi értékeinek gyarapításához.
2014. május 12.
Nyugat-Bácskai népzenei sikerek
Április 12-én Újvidéken tartották a 29. Szólj síp, szólj! népzenei vetélkedőt. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és az Újvidéki Rádió közös szervezésében zajló, általános iskolásoknak szóló vetélkedőről több jelentős díjat is elhoztak a nyugat-bácskai részvevők.
2014. május 12.
Körzeti verseny magyar nyelvből
A kupuszinai József Attila Általános iskola volt a házigazdája április 5-én a körzeti szintű magyar nyelvi versenynek, amelyen zombori, apatini, kúlai és hódsági községbeli iskolások vettek részt. Bauer Kira ötödikes küldte el szerkesztőségünkbe (Dunatáj hetilap - a szerk. megj.) az eredményeket.
2014. május 12.
Van mit ünnepelni
A Kupuszinán 260 éve fennálló intézményes oktatást ünnepelte a közelmúltban a kupuszinai József Attila Általános Iskola. 2002 óta áll az intézmény élén Csíkos Sándorigazgató és számítástechnika tanár, matematikai segédoktató, aki nyilatkozott az ünnepről, az iskola mindennapjairól.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál