Hírek (2005 február)

2005. február 3.
A zombori Mezőgazdasági Intézet szakembereinek előadása

A közelmúltban Kupuszinán jártak a zombori Mezőgazdasági Intézet munkatársai. A könyvtárteremben megtartott előadásaik azokról a módszerekről szóltak, amelyek hatékonyabbá teszik a növényvédelmet, kissebb költséggel járnak, és egyre inkább a standard részeivé válnak az Európai Unió országaiban.

2005. február 3.
Turisztikai programok

A Duna melléki svábok teszik ki a vajdasági idegenforgalom mintegy 80 százalékát. Kupuszinára is szívesen látogatnak, leginkább a kultúrális emlékeket, illetve a természet szépségeit keresik

2005. február 3.
Batyubál volt Kupuszinán
A kupuszinai nyugdíjasok mind aktívabbak és érdeklődéssel tekintenek egyesületük munkájára.Nemcsak a szórakozás terén van ez így, hanem más területeken is . Legutóbb batyubálat szerveztek az érdeklődőknek, akik szép számban meg is jelentek,alkalmuk volt ismerkedni és nem utolsósorban jól érezni magukat. A szervező Antulić Rozália volt.
2005. február 5.
A tánciskola gálaestje

Gálaest keretében adtak számot tudományukról a kupuszinai tánciskola növendékei. A tánciskola már hosszú évek óta igen nagy népszerűségnek örvend, így volt ez az idén is. A programban a klasszikus és latin táncok egyformán megtalálhatóak voltak .

2005. február 5.
Dienes Mihány mesejátékának bemutatója

Bemutatták Dienes Mihány mesejátékát. A tél birodalmában uralkodó fázós király klasszikus történetét feldolgozva, és új elemekkel gazdagítva a szerző, a mesés díszletek között is egy kicsit mindennapjainkra emlékeztet.A leheletfinom párhuzam nem bántó, inkább csak egy kicsit más színben engedi látni életünk apró mozzanatait.

2005. február 13.
Előadás a virágkertészeknek és méhészeknek
Február 7-én a Vajdasági Magyar Gazdák Szövetsége szervezésében előadást tartottak a virágkertészeknek, valamint a méhészeknek, a következő témákkal: virágkertészet és virágkötészet, a napraforgó és egyéb mézelő növények nektározása, a varroa atka elleni hatékony védekezés, a méhészeti tevékenység jogi szabályozása. Az előadók magyarországi szakemberek voltak: dr. Lévai Péter, a kecskeméti kertészeti főiskola tanára és főigazgatója, dr. Horváth Zoltán, a kecskeméti kertészeti főiskola tanára és Agárdi József okleveles biológus. A szép számmal megjelenő érdeklődő nagy figyelemmel kísérte az előadást.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál