Hírek (2005 május)

2005. május 3.
Római kirándulás - 2005

A múltévi utazást sikere után többekben felvetődött, hogy a zarándoklatot meg kellene ismételni. Most, a pápaválasztás idején jött el az az alkalom, hogy újra útra keljenek és felkeressék Olaszország legismertett kegyhelyeit és nevezetességeit. Ez alkalommal ötvennégyen jelentkeztek. Útba ejtették Velencét, Firenzét és Páduát. A fő úticél természetesen Róma volt.

2005. május 26.
Halasítás a Baracskán és a Sárkányoson
A "Süllő" Sporthorgászegyesület aktivistái két tonna pontyivadékot telepítettek a Baracskába és a Sárkányos-Dunába, amit a Vojvodinašume biztosított. Az elkövetkező feladatok egyike a Duna telepítése pontyivadékkal. A populáció megőrzése érdekében fokozott halőri ellenőrzésekre lehet majd számítani.
2005. május 26.
Előrejelzés a búza hozamára
Az elhúzódó vetési idény miatt az előrejelzések szerint igen változó lesz a kenyérgabona hozama a Nyugat-Bácskai körzetben, így Kupuszina határában is. Az elvégzett vetésnek harminc százalékán sikerült megfelelő állapotokat teremteni, vagyis az ideális ásványi anyag összetételt biztosítani. A kései vetésekből nem igazán lehet magas hozamot várni. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a szántóföldekben nagyon kevés a nitrogén, ami arra utal, hogy az előbbi éveknél erősebb fejtrágyázásra lett volna szükség.
2005. május 31.
Bérmálás Kupuszinán

A közelmúltban került sor falunkban a bérmálásra. Mint köztudott ez az esemény keresztény nagykorúság elnyerését és az Egyház általi elismertséget jelenti . A bérmálás szentségét mint eddig is a megyéspüspök osztotta ki hatvannégy bérmálkozónak.

2005. május 31.
Olasz szakemberek előadása gyümölcsészetről

A kupuszinai határban jelentős százalékban jelen lévő gyümölcsösökről való gondoskodás feltételezi a modern módszerek használatát és a gépesítést a termelésben. A termelők a siker érdekében mindig is nyitottak voltak az új módszerekre. Az elmúlt években az információ leginkább szakkönyvekből érkezett, a legújabb időkben az Internetről, de mindez nem pótolhatta a személyes tapasztalatokat, a gyakorlati tanácsokat. Igy a termelők mind sürgetőbb szükségét érzik annak, hogy mezőgazdasági szakemberekkel találkozhassanak.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál