Hírek (2006 március)

2006. március 8.
Nőnapi összejövetel a nyugdíjasotthonban

A nemzetközi nőnap alkalmából a kupuszinai nyugdíjasok is összegyűltek, kellemes zene és csevej mellett szórakoztak. Volt itt mi szemnek-szájnak ingere, természetesen ezúttal is, mint más alkalommal, a nők voltak azok, akik tettek magukért, még ezen a napon sem feledkeztek meg a sütésről-főzésről.

2006. március 8.
Tekeverseny az ÖTT szervezésében
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület volt a házigazdája a környező testületek, egyesületek tekecsapatainak. Tömeges volt a részvétel, és bátran állíthatjuk, hogz a versenyben nem a győzelem volt a fontos, hanem a részvétel. Jöttek is tömegesen, Csizmadia István elnök elmondta, hogy a jövőben is tömegesíteni és népszerűsíteni szeretnének ezt a sportágat. A gombosi, a szilágyi, az apatini, a doroszlói és nem utolsósorban a házigazdák csapatainak tagjai jól érezték magukat, és megígérték, hogy a jövőben is ellátogatnak Kupuszinára.
2006. március 9.
Folytatódik a vízgyár kiépítése
Az elmúlt napokban ismét megjelentek a munkások az épülő vízgyárnál. Február végén megérkeztek az Egyesült Államokból a víztisztító lelkét képező szűrőberendezések, ezek beszerelése már elő van készítve. Jelenleg a vízhálózatnak az új rendszerre való rákötését tervezik elvégezni, így az elkövetkező napokban rövidebb kimaradásokra lehet számítani a vízellátásban, viszont nagyobb fennakadásoktól nem kell félni. Az elvégzendő munkálatok közé tartozik a régi pumpa cseréje is. Így az idén már tiszta vizet ihatnak a kupuszinaiak. A víztisztító megrendelője a Helyi Közösség, a kivitelező pedig az újvidéki Tehnomag-Term, amely a "kulcs a kézbe" rendszer alapján végzi a munkálatokat.
2006. március 11.
Szemétgyűjtő akció
Szemétgyűjtési akció volt március 11-én a civil szervezetek szervezésében. Mintegy ötvenen jelentek meg a felhívásra. Négy csoport gyűjtötte össze a szétdobált hulladékot: a Zombor , valamint Apatin felé vezető bekötőút mentén, a falu központja környékén, valamint a horgászotthontól a faluig vezető úton. Összeszednivaló pedig volt bőven, több kocsira való szemét gyűlt össze. Bebizonyosodott, hogy sok embernek kell változtatnia szemléletén, környezethez való viszonyulásán. Talán az ehhez hasonló akciók segíthetnek ebben.
2006. március 13.
Szoboravató lesz március 15-én

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében március 15-én 16 órakor felavatják Petőfi Sándor mellszobrát a falu központjában. A szobor mintegy másfél méter magas márvány talapzaton fog állni, s az adományozó, Lezsák Sándor magyar országgyűlési képviselő fogja leleplezni.

2006. március 16.
A Délvidék első köztéri Petőfi-szobrának felavatása

Kupuszinán az első délvidéki köztéri Petőfi Sándor szobor leleplezésével vette kezdetét az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, valamint a magyar sajtó napja tiszteletére rendezett ünnepi műsor, amelynek közös szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a helyi Petőfi Sándor művelődési egyesület volt.

2006. március 22.
Április 17-én árverezik a Pčelát
A kupuszinai Pčela földművesszövetkezetet április 17-én árverezik el a zombori Kereskedelmi Bíróságon. A kikiáltási ár 14 és fél millió dinár. A jobb napokat látott földművesszövetkezet 24 hektár földterülettel, valamint több mezőgazdasági géppel rendelkezik.
2006. március 22.
Ingyenes szemvizsgálat lesz a nyugdíjasotthonban
A kupuszinai nyugdíjasok ingyenes szemvizsgálatot szerveznek e hónap (március) 27-én a nyugdíjasotthonban. A szemellenőrzés ingyenes, míg a szemüvegeket és kereteket 3 részletben is le lehet fizetni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
2006. március 28.
Sokszor egymás ellenében élünk

Amikor a Bácskertesen élő Bence Erika egyetemi tanársegédet és férjét, Zámbó Illést, a Dunatáj nyugalmazott fotóriporterét és szerkesztőjét arra kértem, legyenek vendégei Együtt c. sorozatunknak, mondhatom, meglepődtek.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál