Hírek (2012 október)

2012. október 8.
Naperőmű létesül?
A kupuszinai Helyi Közösség tanácsa rendkívüli ülést tartott, annak kapcsán, hogy az Aproelektro nevű cég képviselői megkeresték a vezetőséget, azzal a szándékkal, hogy áramfejlesztés céljára napelemeket telepítsenek az ipari övezetbe. A tanács az ülésen meghatározta a helyét és a javasolt bérleti díját a területnek.
2012. október 8.
Kirándulás Lakitelekre

Szeptember 23-án, vasárnap reggel 8 órakor, busszal indult útnak a húszfős, fiatalokból álló, kupuszinai társaság, Csíkos Sándor iskolaigazgató vezetésével. A cél a Kecskemét közelében található Lakitelek volt, azon belül a Lakiteleki Népfőiskola megtekintése.

2012. október 8.
Szüretbál

Szeptember 29-én, szombaton, nagy vidámsággal zajlott le Kupuszinán a minden évben megrendezésre kerülő szüretbál. A több, mint 100 kupuszinai népviseletben mulatozó gyerek között főleg általános iskolások szerepeltek, de szép számban voltak köztük óvodások, középiskolások és óvodáskor előttiek is.

2012. október 8.
Új híd a temető bejáratánál

A tavalyelőtti nagy esőzések miatt a kupuszinai temető mellett húzódó árkot sürgősen ki kellett mélyíteni, mivel a víz már a házakba folyt. Ekkor a temetőbe vezető hidat is szét kellett bontani, mert nem volt átfolyó. A Helyi Közösség tanácsa az idei munkatervben célul tűzte ki, hogy a fent említett hidat megcsinálja, és a munkálatok most fejeződtek be mindenki megelégedésére.

2012. október 13.
Kis sportolónk újabb eredményei

Szeptember 25-én, Újvidéken megrendezték a Nestlé kupa atlétikai versenyét, szerbiai szinten, amelyen 818 gyerek vett részt különféle versenyszámokban. 64 futó közül, a kupuszinai Szabó Attila, 8. osztályos tanuló, a 2. helyezést érte el, és ezzel bejutott a döntőbe, amit október 9-én tartottak, szintén Újvidéken. A döntőt 12 versenyző futotta 60 méteres távon, ahol Attila ezüstérmet szerzett.

2012. október 13.
Megemlékezés a falutűzről

Október 2-án, a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület megemlékezett a 122 évvel ezelőtt történt falutűzről. A 120 meghívottat az 54 kupuszinai önkéntes tűzoltó, 20 kupuszinai pionír tűzoltó, a 20 tagból álló fúvószenekar és körülbelül 25 vidéki vendég alkotta, akik Apatinból, Doroszlóról, Gombosról, Hódságról, Szilágyiról és Tavankútról érkeztek.

2012. október 13.
Kupuszinaiak Vörösmarton

Október 6-án, reggel 9 órakor, a kupuszinai néptánccsoport és zenekar útnak idult Horvátországba, a vörösmarti falunapra, amely 10 órától várta vendégeit. A falunap programjában többek között szerepelt íjászbemutató, karikás ostor bemutató, csontkovácsolás, rovásírás tanítás, pónilovaglás, a hagyományos szüret bemutatása, szüreti felvonulás és bormaraton is.

2012. október 22.
Területalapú támogatás és üzemanyag utáni visszatérítés

A területalapú támogatás összege 6.420,00 dinár hektáronként. A tavasszal előlegben részesülő termelők a kapott előleg összegével kevesebbet kapnak. A kérvények beadási határideje december 1-e. A támogatást az alábbi kultúrákkal bevetett területekre lehet kérni: gabonafélék, ipari növények, takarmánynövények, dohány és burgonya.

2012. október 22.
Illegális bevándorlók?
Október 17-én tíz sötét bőrű fiatalember érkezett falunkba, a budzsáki határ felől. E tízből négyen kiutasítási végzéssel rendelkeztek Szerbiából, amit október 4-én állítottak ki nekik, ezzel arra utasítva őket, hogy az ettől a dátumtól számított 8-10 napon belül hagyják el országunkat, de ők ezt még nem tették meg.
2012. október 22.
Laskón járt a kupuszinai néptánccsoport
A múlt heti vörösmarti fellépés után a kupuszinai néptánccsoport ismét meglátogatta Horvátországot. Ezúttal Laskón léptek fel, október 13-án, a Paprikafesztivál nevű rendezvényen, ahol egy lakodalmas jelenetet (Júdás csók) és játékos táncokat adtak elő.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál