"avatás" címkék a bejegyzésekben

2011. szeptember 14.
Letették a tornaterem alapkövét

Kedden délben dr. Bojan Pajtić, a vajdasági kormány elnöke, valamint Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap megbízott igazgatója elhelyezték a bácskertesi József Attila Általános Iskola tornatermének alapkövét. Az egybegyűlteket Csíkos Sándor iskolaigazgató köszöntötte.

2011. augusztus 16.
A Szent István szobor leleplezése Apatinban

Vasárnap, augusztus 14-én Apatinban nagyszabású rendezvény volt a város 1000 éves  évfordulójának alkalmából. A jubileumi megemlékezésre  Varga Attila gödöllői szobrászművész alkotása lett adományozva  a városnak. A szobor  a Magyar Munka és Érték Alapítvány  ajándéka, amely 140 cm magas, süttői mészkőből lett készítve, a talapzata szintén süttői mészkőből készült. A mellszobor értéke  hárommilliókétszázezer forint.

2011. augusztus 16.
Milleniumi tábor

Az  idén a József Attila Általános Iskola és az Ábrahám Pál Egyesület Apatin egy igazán színvonalas nemzetközi tábort tudhat maga mögött.

2008. október 17.
Az eljövendő generációkért

Lerakták a kupuszinai ipari park alapkövét

Október 15-én került sor a kupuszinai ipari park alapkövének ünnepélyes letételére. Az eseményen nagyszámú vendég és látogató vett részt, többek között jelen volt Pásztor István, a a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a tartományi kormány alelnöke, tartományi gazdaságfejlesztési és privatizációs titkár, Momćilo Milović, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója, Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap titkára,dr. ®ivorad Smiljanić, az apatini község polgármestere, Félegyházi Zsolt magyar konzul.

2007. december 5.
A megmaradás fundamentuma

A falu művelődési életének megalapozói előtt tisztelegtek a bácskertesiek, azok előtt, akiknek szervezőmunkája máig érezteti hatását, és akik megteremtették a XX. század határszabdalásai által megcsonkított Délvidék új körülményei között a nyugat-bácskai magyar faluközösség művelődési életének alapját.

2006. március 16.
A Délvidék első köztéri Petőfi-szobrának felavatása

Kupuszinán az első délvidéki köztéri Petőfi Sándor szobor leleplezésével vette kezdetét az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, valamint a magyar sajtó napja tiszteletére rendezett ünnepi műsor, amelynek közös szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a helyi Petőfi Sándor művelődési egyesület volt.

2006. március 13.
Szoboravató lesz március 15-én

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében március 15-én 16 órakor felavatják Petőfi Sándor mellszobrát a falu központjában. A szobor mintegy másfél méter magas márvány talapzaton fog állni, s az adományozó, Lezsák Sándor magyar országgyűlési képviselő fogja leleplezni.

2005. július 20.
Megnyílt a tekepálya

A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület tekepályáját a közelmúltban nyitották meg ünnepélyes keretek között. Számos vendég érkezett vidékről, többek között a környékbeli tűzoltó szervezetek illetve az Apatin községi képviselő testület több tagja is megtisztelte jelenlétével ezt az eseményt.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál