2008. október 17.

Az eljövendő generációkért

Lerakták a kupuszinai ipari park alapkövét

Október 15-én került sor a kupuszinai ipari park alapkövének ünnepélyes letételére. Az eseményen nagyszámú vendég és látogató vett részt, többek között jelen volt Pásztor István, a a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a tartományi kormány alelnöke, tartományi gazdaságfejlesztési és privatizációs titkár, Momćilo Milović, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója, Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap titkára,dr. ®ivorad Smiljanić, az apatini község polgármestere, Félegyházi Zsolt magyar konzul.

A zenekar megnyitója és a himnusz elhangzása után Péter István üdvözölte a vendégeket. Elmondta, ez a beruházás azért jött létre, hogy jövőt adjon a mostani és az eljövendő nemzedékeknek, hogy megünnepelhessük Kupuszina ötszázadik és hétszázötvenedik évfordulóját is. Beszédet mondott Pásztor István, ®ivorad Smiljanić, valamint Kern Imre is. Mindannyian nagyra értékelték az esemény jelentőségét, ez a beruházás azt bizonyítja, Kupuszinának van jövője, s további támogatásukról biztosították a falut. Az alapítólevél szövegét Hodovány Attila, a Helyi Közösség titkára olvasta fel. Az oklevélben köszönetet mondanak mindazoknak, akik támogatásukkal segítették ezt a vállalkozást, hiszen a falu erre saját erejéből nem lenne képes. Az alapkövet ft. Bunford Vilmos esperes plébános szentelte fel, s Pásztor István és ®ivorad Smiljanić közösen helyezték el a munkálatok színhelyén.

Az ipari park kommunális infrastrukturájának kiépítése a Tartományi Nagyberuházási Alap támogatásának köszönhetően indulhatott meg. Ebben az évben az Alap 16,5 millió dinárral járul hozzá ehhez a beruházáshoz. Ez a pénz arra elegendő, hogy kiépüljön a trafóállomás, a mázsa és a tehergépjármű-parkoló egy része. Az első fázis értéke körülbelül kétszer annyi, ezért az utak kiépítésére már nem jutott az idén forrás. A teljes infrastruktúra - villanyvezetékek, gázvezetékek, csatornázás, PTT hálózat, igazgatási épület stb. - kiépítése legalább 100 millió dinárba fog kerülni.


Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA