2007. szeptember 25.

Ipari park - munkahelyteremtés

Mindenütt nagy probléma a munkanélküliség, faluhelyen pedig, így Kupuszinán is még égetőbb. A fiatalok emiatt vándorolnak el, akik pedig itt maradnak és földműveléssel foglalkoznak, többek között azzal a problémával kell szembesülniük, hogy nincs helyi feldolgozó üzem és szervezett felvásárlás. A helyi közösség szerint a kiutat egy ipari park jelentené, mivel jelen pillanatban a falu nem rendelkezik a potenciális beruházók igényeinek megfelelő infrastruktúrával.

Az ipari park ötletterve már elkészült, és folyamatban van a főterv elkészítése. A terv magába foglalja két útszakasz kiépítését, egy 2700 négyzetméter területű parkolót tehergépjárművek részére, vízvezetékhálózat és elvezető csatorna kiépítését, egy megfelelő teljesítményű trafóállomást, a telefonhálózatot, a közvilágítást, gázvezeték-hálózat létesítését és egy igazgatási épület kiépítését. Mindez mintegy másfél millió euróba kerülne, s mivel ez az összeg meghaladja a helyi közösség anyagi kereteit, az eszközöket a nemzeti beruházási terv, a tartományi nagyberuházási alap, valamint a község forrásaiból tervezik biztosítani.

A tervezett terület (a Zombori út végén) minden szempontból előnyös. A hely mindössze 100 méterre található a vasútvonaltól, de a zombori röptér közelségét sem kell figyelmen kívül hagyni, amelyet hamarosan polgári célokra fognak átalakítani. Ezenkívül, a mindössze 7 km-re lévő Apatinban hamarosan elkészül a dunai kikötő - áruszállítási központ, amely vámmentes övezet lesz. A határátkelők (Európai Unió) közelsége szintén nagy előnyt jelent. A területen található egy 72 C hőmérsékletű melegvizes furat, amelyet ipari vagy mezőgazdasági célokra (például fóliasátrak vagy üvegházak fűtésére) fel lehet használni. Bíznak abban, hogy a beruházók felismerik ezeket az előnyöket, s eddig több mint húsz potenciális vállalkozó írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint bérbevenne területet az elkészült létesítményen, amennyiben az megfelel elvárásainak.

Az ipari park prezentációja (PowerPoint formátumban, 11 Mb) szerb nyelven letölthető itt.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA