2014. augusztus 14.

90 éves a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte 2014. július 19-én a kupuszinai ÖTT. Az ünnepség alaklmából megszervezésre került a 4 falu, Szilágyi, Doroszló, Gombos és Kupuszina baráti találkozója. Reggel a falvak tűzoltói az ÖTT otthon előtt gyülekeztek, majd díszlépésben meneteltek a focipályára, élükön a kupuszinai fúvószenekarral, a menetet a gombosi tűzoltókocsi zárta.

A focipályára érkezők a himnusz kíséretében tisztelegtek a nemzeti lobogónak. A finom reggeli elfogyasztása után kezdetét vette a tűzoltó gyakorlatok bemutatása. Pionír és felnőtt, férfi és női csapatok is összemérték ügyességüket a baráti talákozón, melynek befejezése képpen a kupuszini pionír csapat bemutatta a poroltóval történő oltást, gáz alapú tűz esetében. Alkalmanként a fúvószenekar állt fel egy-egy indulóval tovább fokozni az ünnepályes hangulatot. A gyakorlatok befejeztével a csapatok ismét tisztelegtek a zászló levonásánál, majd hasonlóképp díszmenetben vonutak fel az Öreg iskola nagytermébe, ahol finom paprikás várta őket ebédre.

Este 19 órakor vette kezdetét az ünnepélyes vacsora, mely során kiosztásra kerültek a köszönőlevelek. Jelen voltak a falusi civil szervezetek képviselő, a Község számos elöljárói és a Testület környákbeli bajtárásainak képviselői is. Rekettye Róbert, az ÖTT titkára beszámolót tartott a szervezet munkásságáról megalakulásától-mostanáig. Említést tett arról is, hogy sajnos az 1890. október 2-ai falutűz idejében még nem létezett tűzoltó testület, aki segítségére lehetett volna a lakosságnak a bajban. Erről a szomorú eseményről számol be a fogadalmi harangszó minden csütörtök délután fél négy órakor a kupuszinai Szent Anna templom tornyából. Bumford Vilmos esperes-plébános úgyszintén áldást kért a tűzoltók munkájára.

A vendégeket vacsorával és hűsítő itallal várta a vendéglátó kupuszinai ÖTT. A talpalávalót a helybeli VOX és Melody együttesek tagjai biztosították.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA