2015. február 5.

Amatőr színjátszóink találkozója

Az idei házigazda a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület 2015 sem múlik el a vajdasági magyar színjátszó csoportok bemutatkozása és nemes versengése, azaz a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója nélkül! A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei házigazda bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesülettel közös szervezésben 2015. április 10-e és 19-e között várja a színház szerelmeseit a bácskertesi színházteremben. A rendezvény szakmai partnere a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.
A Találkozóra, amely a Magyar Nemzeti Tanács országosan kiemelt jelentőségű rendezvénye, benevezhet bármely, a Délvidéken magyar nyelven működő amatőr színjátszó csoport. A szakmai zsűri minden előadásról szóbeli értékelést ad a csoport fellépését követően. Az értékelés és az azt követő kerekasztal-beszélgetés nyilvános. A Találkozó napi eseményeiről a Súgó című közlöny tájékoztat. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója ünnepélyes díjkiosztóval és egy hivatásos színház vendégjátékával zárul április 19-én.
A jelentkezési lapot, amelyet letölthetik a www.vmmsz.org, illetve a www.vmmi.org oldalról, legkésőbb 2015. március 10-ig írott és elektronikus formában a VMMSZ postacímére (Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.) illetve villámposta címére (vamakult@open.telekom.rs) kell eljuttatni.
A fenti honlapcímeken megtekinthetik és letölthetik a Találkozó Szervezési szabályzatát is.
A VMMSZ pályázatot ír ki a 2016. évi Találkozó megrendezésére. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXI. Találkozója szervezési jogára a Bánságban működő színjátszó csoportok, művelődési egyesületek jelentkezhetnek. A pályázati beadványt, amelynek tartalmaznia kell a csoportot képviselő jogi személyiség (egyesület, egyéb szervezeti forma) vezető testületének szándéknyilatkozatát, valamint az egyesület területi székhelye szerinti, községi / helyi közösségi hivatalának nyilatkozatát a rendezvény megszervezéséhez nyújtandó anyagi és erkölcsi támogatásáról, legkésőbb 2015. április 6-ig szükséges megküldeni a VMMSZ postacímére (Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.) – áll a VMMSZ felhívásában.

Forrás: Magyar Szó
Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA