2013. április 4.

Tizenkilenc amatőr társulat Kupuszinán

Április 5-től 14-ig Kupuszina ad otthont a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozójának, amelynek szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, szakmai partnere a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Raffai Ágnes, a VMMSZ szakmunkatársa, színművész az előkészületekkel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

– Tizenkilenc csoport vesz részt az idei találkozón. Nagy az érdeklődés, a benevezési határidő után is kaptunk jelentkezési lapot. Sajnos volt, akit visszautasítottunk, mivel annyira zsúfoltak a játszónapok, hogy már nem tudunk több csoportot fogadni.

A régi csoportok mellett, amelyekre számítottunk újak is jelentkeztek. Ez nagy öröm, azt jelenti, hogy van értelme a munkánknak, a képzéseinknek, a terepen levésnek, a biztatásnak. Ahogy a tavalyi találkozón is többször elhangzott, a műkedvelő színjátszó csoportok esetében sokkal fontosabb a létük, mint a munkájuk minősége. A lehető legjobbra kell törekedni, és ezt meg is teszik, évről évre minőségesebb előadásokat hoznak. Persze a színvonal sosem egyforma, máshonnan jönnek, más az előtudásuk, mások a lehetőségeik a segítségkérésre. Ami a programtervet illeti egyelőre az biztos, hogy április 13-án, szombaton gyereknapot tartunk. A környező települések gyerekcsoportjait hívjuk meg, hogy szerepeljenek egy-egy előadással, jelenettel. Így mutathatják meg egymásnak, hol tartanak jelenleg, mivel foglalkoznak. Utána közös játékokat szervezünk számukra, szeretnénk, hogy kicsit más minőségben barátkozzanak, ismerkedjenek, mint korábban.

– Kik lesznek a véleményező zsűri tagjai?

– Krizsán Szilvia az Újvidéki Színháztól, Brestyánszki Boros Rozália a Szabadkai Népszínháztól és Magyarországról Solténszky Tibor dramaturg, színpadi szerző, rendező, színész, tréner, oktató.

– Hogyan zajlanak az előkészületek?

– Kiváló az együttműködés a kupuszinaiakkal. Harmadszor lesznek a találkozó házigazdái, gyakorlott szervezők, tudják, mire van szükség a közönségszervezéstől a vacsoráig. Lelkes, jól működő közösség. Mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb legyen az idei találkozó, ebben biztos vagyok – nyilatkozta Raffai Ágnes.

Lennert Móger Tímea

Forrás: Dunatáj hetilap, 725. szám

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA