"Helyi közösség" címkék a bejegyzésekben

2012. február 7.
Beszámoló a 18. tanácsülésről

A Helyi Közösség tanácsa február 3-án tartotta 18. gyűlését, ahol megvitatásra kerültek a 2011-es munka és pénzügyi jelentések, továbbá a 2012-es munka és pénzügyi tervek. Beszámoló hangzott el az almabál bevételéről, a civil szervezetek javaslatáról a helyi illetékből folyósítandó összeg rájuk eső részével kapcsolatban. Ezenkívül a tanács odaítélt két munkát a legjobb ajánlatot benyújtó cégeknek.

2012. január 30.
Műtrágya igényelhető gabonáért

Január 26-án a kormány rendeletet fogadott el az Árutartalékok feltöltéséről. A rendelet értelmében a bejegyzett mezőgazdasági termelők becserélhetik a tavalyi vagy az idei búzát, illetve a tavalyi kukoricát műtrágyára (KAN 27%N). A műtrágyát azokra a földekre lehet igényelni, melyeken búza volt bejelentve, és a termelők a búza fejtrágyázására kötelesek felhasználni ezeken a földeken. Egy hektár búzával bejelentett területre 200 kg műtrágyát lehet igényelni, de legfeljebb 30 hektár területre.

2012. január 24.
Almabál
Kupuszinán január 24-én Almabálat tartottak. A bálat a Helyi Közösség és az almatermelők egy csoportja szervezte hagyományteremtési szándékkal, hiszen manapság a falu jelentős része almatermelésből él. A szervezés során kérték a velük kapcsolatban álló cégek támogatását, akik eleget is tettek a felkérésnek.
2012. január 6.
Faültetés

Kupuszinán, a Duna utcai kertek alatti erdőbe körülbelül 400 nyárfa csemetét ültettek, amelyeket a Helyi Közösség dolgozója nevelt. A facsemetéket a Helyi Közösség munkása és a büntetését a faluban közmunkával ledolgozó személy ültették el.

2011. december 26.
Az almatermelők jótékonysági akciója

A zombori árvaház igazgatója kérésére a kupuszinai Helyi Közösség almagyűjtést szervezett a faluban. 35 adakozótól körülbelül 1000 kg almát gyűjtöttek össze. A Helyi Közösség elnöke, Péter István személyesen szállította el Zomborba az almát. Az igazgató és a gyerekek nagy örömmel fogadták az adományt.

2011. december 16.
Hol van a határ?

Kupuszina hétköznapajiról, gondjairól, terveiről...

Kupuszina földrajzi fekvése kimondottan kedvező. Mindössze tíz kilométerre van Zombortól, hét kilométerre Apatintól. Az ember azt gondolná, hgy itt mindenki könnyen munkát találhat, ha a faluban nem boldogul, akkor az említett városokban, hisz egykor erős ipari központok voltak... De nem így van. Így hát nem marad más hátra, minthogy a mezőgazdaságban, a faluban keressék a helybeliek a megélhetést. A Magvető a múlt héten Kupuszinára látogatott...Az ottani gazdákkal beszélgettünk...

2011. december 12.
5,5 millió dinár Kupuszinának

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság idén ősszel is kiírta a pályázatait a mezőőrszolgálat támogatására, a tagosítás beindítására, a szennyvíz elvezetés tervdokumentációjának elkészítésére, földes utak karbantartására és a lecsapoló kanálisok karbantartására. Mint mindig a kupuszinai Helyi Közösség minden pályázaton indult. Ahol tudott önállóan, ahol pedig azt a kiírás nem tette lehetővé, ott közösen az apatini községgel.

2011. december 12.
Mikulás járt Kupuszinán

December 4.-én Mikulás alkalmából az önkéntes tűzoltó testület, civil szervezet vezetősége szerény ajándékcsomagokkal lepte meg a legfiatalabb tűzoltókat. Az ajándékosztás után a kis tűzoltók tekézhettek, és sós pereccel valamint üdítővel kedveskedtek nekik.
December 5.-én délután a Mikulás lovaskocsival és segítőivel, a manókkal és krampuszokkal körbejárták a falut, hogy ajándékcsomagokat osztjanak szét a gyerekeknek. Az esős idő ellenére szép számban jelentek meg a Mikulásra kíváncsi, és a vele való találkozástól izgatott csemeték, a szüleik kíséretében.

2011. december 3.
Mikulás-járat

A kupuszinai Helyi Közösség tanácsa idén is jóváhagyta, hogy a falu területén megszervezésre kerül a „ Mikulás járat „, ami december 5.-én 17 órakor indul a Vasút utcából. A gyerekek a Mikulással a szokásos útvonalon találkozhatnak. Ezúton is kéri a Helyi Közösség a szülőket, hogy akiknek 0-12 éves gyermekeik vannak, vegyenek részt az ajándékozáson. Idén is 250 ajándékcsomag kerül kiosztásra, és nagyon sok virgács.

2011. december 3.
Börtön helyett közmunka

Az igazságügyi minisztérium megbízottja és a kupuszinai Helyi Közösség november 24.-én szerződést írt alá, melynek értelmében a bíróság által közmunkára  ítélt egyének a büntetésüket a Helyi Közösség területén dolgozhatják le. A szerződés értelmében elkészítettek egy munkatervet, amit a minisztérium elfogadott

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA