2008. január 16.

Elnöki bemutatkozás Nyugat-bácskában

Pásztor István, a Magyar Koalíció közös elnökjelöltje Nyugat-Bácska több helységében kampányolt. Először Bezdánban, a Helyi Közösségben találkozott a helyi értelmiség, a parasztság, a vállalkozók és az ifjúság képviselőivel, majd látogatást tett a damasztgyárban. Kupuszinán a helybeli és a szilágyi civil szervezetek, a faluvezetés és a művelődési egyesületek vezetői előtt mutatkozott be. Gomboson a művelődési házban találkozott a tűzoltókkal, az Arany János ME és a parasztegyesület vezetésével és a fiatalokkal.

Pásztor István nyugat-bácskai körútja 10-én délután Zomborban, a Magyar Polgári Kaszinóban ért véget. A Magyar Koalíció elnökjelöltjét elkísérte dr. Páll Sándor, a VMDK elnöke, Varga László és Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági képviselői valamint Egeresi Sándor, a tartományi képviselőház alelnöke.

Pásztor István az egybegyűltek előtt hangsúlyozta, hogy a jelen pillanatban két kulcsfontosságú kérdést tart lényegesnek. Azt, hogy meg tudjuk-e fogalmazni elképzeléseinket és igényeinket, illetve, hogy a megfogalmazott igényeknek és elképzeléseknek érvényt tudunk-e szerezni. Ezen kérdések fontosságára egy évvel ezelőtt döbbent rá a Vajdasági Magyar Szövetség, amikor azt tapasztalta, hogy a vajdasági magyar politizálás elveszítette a közösség támogatását. Ekkor fontos, a Kárpát-medencei magyar politikában példa nélküli döntésre határozta el magát a VMSZ, konszolidált személycserét hajtott végre a pártvezetésben, politizálását pedig az összefogás felé irányította, amit tulajdonképpen a vajdasági magyarság az elmúlt tizenhárom esztendőben minden vajdasági magyar párttól elvárt, és máris komoly bizalomnövekedés tapasztalható a választótestületben.

Pásztor István végül a 10 nap múlva esedékes köztársasági elnökválasztáson való szereplésének fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a matematika törvényei alapján nincs lehetősége a második választási körbe jutni, viszont a mögé sorakozó választók száma mérhetővé válik a szerb politikai szintéren, alkupozíciót teremt, ami alapján eldönthető lesz, a második körbe jutó demokratikus jelölt hajlandó lesz-e felvállalni a magyarság igényeit és elképzeléseit. Amennyiben az nyilvánosan vállalja ezt, a Koalíció támogatására buzdítja szavazóbázisát, amennyiben nem, tartózkodásra hívja fel a vajdasági magyarságot.

Forrás: Zombori rádió


Címkék:Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA