2008. február 28.

Negyvenedik alkalommal is sikerrel vágtatott a Négyesfogat

Forrás: Hét Nap

Február derekán Doroszlón rendezték meg a Négyesfogat: Doroszló, Gombos, Szilágyi és Kupuszina jubiláris, 40. közös művelődési összejövetelét. A műsorban mint vendég fellépett a bajai ĺszirózsa népi táncegyüttes.

A színháztermet zsúfolásig megtöltötte a közönség, melynek soraiban többek között ott volt Hajdu Miklós és Werner József, a bajai Bácska civil szervezetek elnöke, illetve alelnöke, Engert Ferenc, a Mohács környéki Töttös polgármestere, Pozsár László, a haraszti ME elnöke és Szenn Péter református lelkész, s nem utolsósorban a Négyesfogat ME képviselői.

A fogat negyvenéves történetét méltatva György Mária hálával emlékezett Szalai Jánosra, a rendezvény megálmodójára, továbbá Hecskó Endrére, Balázs Lászlóra és Sturcz Józsefre, a falvak művelődési egyesületeinek akkori elnökeire, akik támogatták javaslatát. - A negyven év alatt sok-sok barátság és szerelem szövődött a hosszas előkészületek, illetve próbák során. Hiszen a szándék magában nem elég, tenni is kellett azért, hogy a maihoz hasonló estéket siker koronázza... Égjen csak a tűz, ha egyre fogy is körülöttünk az ,,erdő”. Lobogjon tovább a gyerekek és unokák szívében, akaratában még számos évtizeden át - hangoztatta.

Lennert Tímea - aki Csernicsek Ivettel együtt vezette a műsort - bevezetőként Szilágyi Domokos Hétköznap című versét mondta el, majd a Dienes László vezette kupuszinai fúvószenekar lépett színpadra. Molnár Oszkár műkedvelő a Borkóstoló című jelenetet adta elő, melynek sikeréhez Molnár József rendező is hozzájárult.

Molnár Lívia gombosi műkedvelő szavalataival és egy novellájának a felolvasásával keltett mély érzelmeket a közönségben. A fiatalok modern táncokat adtak elő. Felkészítőjük Tamaskó Krisztina és Pásti Bernadett volt. A Kéknefelejcs asszonykórus Szakál Szebasztián közreműködésével katonadalokat énekelt.

A szilágyi ME népi táncegyüttese Bogyó László és Izabella koreográfiájában csárdásokkal kedveskedett a közönségnek, a Százszorszép néptánccsoport pedig bakadalokkal.

A doroszlói műkedvelők Rejtő Jenő Élő halott és a Savas ügynökség c. bohózatokat adták elő. Rendezőjük Lennert Tímea és Takács István volt.

A tíz éve alakult bajai ĺszirózsa Népdalkör Fehérvári Antal és Virág József támogatásával népi táncokat vitt színre.

A hagyományokhoz híven Dékány József, a művelődési egyesület elnöke a Négyesfogat idei fellépésein készült fotók albumával ajándékozta meg a fogat vezetőit, valamint kitüntette Diósi Jánost Doroszló művelődési életében nyolc éven át végzett példamutató munkájáért. A kölcsönös szerény ajándékozásból nem maradt ki Baja és Haraszti sem.

A vidám tarka műsor végén a fogat szereplői a lelkes közönségtől búcsúzva közösen eldalolták az Újra itt van a nagy csapat című dalt. A vacsora idején, sőt utána is, egészen hajnalba nyúlóan, a helybeli Újra együtt tánczenekar járult hozzá a kitűnő hangulat megteremtéséhez.

DAUTBEGOVICS Zoltán

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA