2008. május 24.

Öt ország kisiskolásai találkoztak


Forrás: Dunatáj
Szerző: F.C.Zs.

 

Május elején kilencedszer rendezték meg a Kárpát-medencei Magyar Kisiskolák Találkozóját, amelynek ezúttal Délvidék, illetve a kupuszinai József Attila Általános Iskola adott otthont. Magyarországról a piliscsabai, Horvátországról a laskói, Erdélyből az etédi,Szlovákiából a komáromi általános iskola tanulói és tanárai jöttek el a találkozóra, amelynek a házigazda a Néphagyomány címet adta. Amellett, hogy a csoportok a közös magyar hagyományvilág kiapadhatatlan kincstárából szemezgettek, mindegyik térség ízelítőt adott saját régiója szokásaiból.Az oktatók tanácskozás keretében cseréltek tapasztalatot.

Az ötnapos találkozó alatt kirándulásokra is jutott idő. Zomborban

Horváth Ódry Márta

, a községi képviselő testület alelnöke fogadta a résztvevőket, akik a Vármegyeház megtekintését követően a Magyar Polgári Kaszinóba látogattak. Szabadkán

Józsa László

, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke volt a házigazda, s tőle ajándékcsomagot is kaptak a találkozó résztvevői, majd ebéddel vendégelték meg őket a Népkörben. Szűkebb környezetünk vendégszeretetéről tett tanúbizonyságot

dr. ®ivorad Smiljanić

, Apatin község elnöke, aki úgyszintén nem engedte el vendégeit üres kézzel. A programba befért a Junakovic gyógyfürdő nyújtotta örömök kipróbálása, majd lazítás a Sárkányoson, a kupuszinaiak legnépszerűbb kirándulóhelyén.

Az esemény zárónapján pünkösdi ünnepi szentmisén vettek részt a tanulók és kísérőik, utána a csoportok képkiállítás keretében mutatták be a falu lakosságának saját térségüket. Este gálaműsor következett, amelyen a jelenlévőket Kövér László, a FIDESZ Magyar Polgári Párt országgyűlési képviselője köszöntötte. Külön örömet szerzett fellépésével Utasi Árpi csantavéri mesemondó fiú, a Csillag születik televíziós tehetségkutató műsor győztese. Az emlékezetes rendezvény létrejöttéhez az alapítványi támogatás mellett anyagilag jelentősen hozzájárult a tartományi oktatásügyi, valamint a sport- és ifjúságügyi titkárság. Köszönet illeti meg a vendégfogadó családokat is, ugyanis a házigazda Kupuszina így oldotta meg a résztvevők elhelyezését.

Jövőre Piliscsaba várja a Kárpát-medence kisiskolásainak csapatait.

 

F. C. Zs.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA