2011. március 23.

Ének az esőben

A bácskertesi színjátszók több településre is szeretnék elvinni a musicalt

A bácskertesi (kupuszuinai) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturc József Színjátszó Csoportja Arthur Freed-Nacio Herb Brovn: Ének az esőben zenés-táncos musical színre vitelével huszonöt fiatal műkedvelőt mozgatott meg a szó szoros értelmében. A rendező, Molnár József valamint a tánc koreográfus Demeter Tót Zsaklina nyilatkoztak:

– Több mint negyvenéves színjátszó-rendezői pályafutásom alatt volt már alkalmam több zenés produkciót megvalósítani. Leginkább operetteket, de nagy álmom volt mindig is egy musical. Ezt most Demeter Tóth Zsaklina koreográfusunkkal közös örömként éltük meg – mondta Molnár József.

– Ebben teljes mértékben magamra találtam, el tudnék képzelni a következő években egy musical-sorozatot is akár – kapcsolódik a beszélgetésbe Zsaklina.

Hogyan történik a szereplőtoborzás Önöknél?

– Nagyon örülünk, hogy a hosszú évek óta sikeresen teljesítő színjátszóink példája az egészen fiatalokat is hasonló babérok szerzésére ösztönzi. A próbák időpontját egyre nehezebb összeegyeztetni, mivel sokan vidéken tanulnak. Ezért is válogattam a főszereplőket azokból a színjátszókból, akikkel minden nap akár több órán át is tudtunk próbálni.

A megvalósítási folyamatról szólva Demeter Tót Zsaklina elmondta, nehézségek adódtak a zenei anyag megszerzésével, Amerikából szerezték be végül. Magyar nyelvű dalszöveghez azonban már nem tudtak hozzájutni. Ez az oka, hogy a dalok angol nyelven hangoznak el. Ami a próbákat illeti, családias hangulat uralkodott, kedves rendezőnk hatvanadik születésnapját is megünnepeltük együtt. A hazai közönség fogadtatásától tartottak kissé, musicalt előadni, angol zeneszöveggel…

Aggodalmuk nem bizonyult jogosnak, a közönséget magával ragadta a történet ötletes, kidolgozott megformálása.

– Igen, úgy érzem, hogy sikerült a legfontosabb, kialakult a kommunikáció, a hatás-visszahatás színészek és a közönség között – tette hozzá József.

Tájolási tervek?

– Az Amatőr Színjátszók péterrévei találkozóján való megmérettetés előtt, április 2-án Doroszló lát minket vendégül. Rengeteg időt és energiát fektettünk a produkcióba, örülnénk, ha a környékben minél többen lennének ránk kíváncsiak. Mi mindig is elsősorban ennek a tájéknak az emberét tekintettük célközönségünknek.

 

Rendező: Molnár József, zenei rendező: mgr. Dienes László, tánckoreográfus Demeter Tót Zsaklina.

Szereplők: Molnár Oszkár, Dienes Blanka, Vörös Endre, Guzsvány Flóra, Guzsvány Attila, Péter János, Tóth Erik, Tóth Kis János, Mikó Norbert, Novics Tibor, Molnár László, Novics Judit, Hodovány Henrietta, Pudelka István, Buják Evelin.

Táncosok: Búbos Vivien, Buják Anikó, Dobó Márta, Finta Leontína, Guzsvány Nikoletta, Koleszár Olga, Kuruc Adrianna, Szitás Anita, Szőke Kovács Réka.

Súgók: Molnár Dénes, Fridrik Gábor. Ügyelő: Guzsvány Éva. Díszlet: Vujevity Anna és Vujevity Dejan. Technikusok: Tumbász Imre, Vujevity Milán, Milánkó Attila, Kurta Gellért, Tót László, Buják Evila, Medjedovics Nedeljko.

 

Lennert Tímea

(Forrás: Magyar Szó)

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA