2010. november 12.

Négyesfogat 2011 – középpontban Bácskertes

2011 januárjában Bácskertes a házigazdája a négy falut is bejáró rendezvénysorozatnak. Középpontba a bácskertesi néprajzi gyűjtemény kerül, amely immár húsz éve kedvelt turisztikai látványosság és a helyi Tájmúzeumban található. A régiós szinten jelentős utazó művelődési műsorsorozatban a bácskertesiek néptánccal és népmesével, a doroszlóiak kabaréjelenettel, a gombosiak jelenettel és népdallal, a szilágyiak pedig néptánccal lépnek Nyugat-Bácska közönsége elé.

A gombosi, a szilágyi és a doroszlói művelődési egyesületek képviselői Bácskertesen, a Négyesfogat jövő évi házigazdáinál gyűltek össze, hogy körvonalazzák a négy falu, több mint negyven éves múltra visszatekintő közös művelődéi rendezvényének 2011-es programját, amelynek lényege, hogy mind a négy kapcsolódó faluban előadják az előzetesen összeállított műsort.

A bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület javaslatára, a jövő évi rendezvény apropója, hogy húsz éves a kupuszinai néprajzi gyűjtemény, amely az első ilyen gyűjtemény a Nyugat-Bácskában. A bácskertesiek a helyi néptánccsoportot viszik a négy helyszínre, valamint a Népművészet Mestere címmel kitüntetett mesemondójukat, Toldi Istvánt. Emellett terveznek még egy néprajzi és kézimunka kiállítást is.

A szilágyi József Attila Művelődési Egyesület fiataljai szintén néptánccal lépnek színpadra.

A gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület egy zenés-táncos jelenetekből álló egyveleggel készül, amely mellett még gombosi népdalokat visz majd faluról falura.

A doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület fiatal színjátszói pedig négy, rövid és vidám kabaréjelenetet dolgoznak fel januárig.

A bemutatók időpontjai: január 8. – Gombos; január 9. – Doroszló, január 15. – Szilágyi és végül január 22. – Bácskertes. A műsor minden településen este hét órakor kezdődik, a belépődíj szintén egységesen, mindenütt 80 dinár lesz.

Lennert Tímea

(Forrás: vmmi.org)

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA