2003. december 8.

Kupuszinán nincs tétlenkedés

Nagyban hozzájárult ehhez az Illyés Közalapítvány

Az elmúlt néhány esztendő folyamán jelentős mértékben sikerült fölújítani a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület otthonát. Az Illyés Közalapítvány támogatásának köszönhetően rendbehozták a művelődési otthon padlózatát, korszerűsítették a villanyhálózatot, javítottak a hangtechnikán és mindazon, ami hozzájárulhatott a műkedvelés nem alacsony szinten való fönntartásához. Az Illyés Közalapítványból származó eszközök jócskán hozzájárultak ahhoz, hogy meglegyenek a föltételek ennek a rendkívül tevékeny művelődési egyesületnek a sikeres működéséhez.

Balog Pál, a kupuszinai művelődési egyesület titkára olyan eredményekről számolt be, amilyenekkel aligha dicsekedhetnek nemcsak Nyugat-Bácskában, hanem jóval szélesebb körzetben is.
Ott volt a kupuszinai fúvószenekar az idén is Budapesten, majd október folyamán több helyen is fölléptek Magyarországon a falu lakodalmas szokásait bemutató produkciójukkal. Részt vettek a Budapesti Nemzetközi Vásáron, a homoródi falunapon, a pécsi szüreti napok alkalmából megrendezett Határon Túli Fesztiválon. Eljutottak Szlavóniába, Harasztiba is a Kis Katalin vezette táncosok, és sok szép élménnyel tértek haza.
A színjátszók sem tétlenkedtek. Október derekán a Siófok közelében levő Ádándon (Kupuszina testvérfalujában) léptek föl és a közeli Karádon mutatták be Görgey Gábor Szexbogyó című vígjátékát Molnár József rendezésében.
Novemberben a bezdániak mutatkoztak be Kupuszinán a dr. Pfaff Mihály rendezte Zimberi zombori szépasszony című zenés vígjátékkal, decemberben pedig budapesti vendége lesz Kupuszinának: Dévai Nagy Kamilla adventi műsorral fog bemutatkozni.
Kupuszinán természetesen nem várják tétlenül a karácsonyi ünnepeket sem. Balog Pál elmondása szerint az idén is lesz karácsonyi ajándékműsor. Harmadik alkalommal kerül rá sor, amikor az egyesület mindegyik szakcsoportja bemutatkozik, a Szent Anna-templom énekcsoportjával együtt kedveskednek aranyvasárnapon a közönségnek, a belépés természetesen ezúttal is ingyenes lesz, a gyerekeket cukorkával, a felnőtteket pedig kiflivel és teával kínálja meg a művelődési egyesület.
Balog Pál közölte velünk, hogy ott lesznek a budapesti Betlehemes Találkozón, amelyet a Magyar Művelődési Intézet Hagyományok Háza rendez. Az elmúlt esztendőben a doroszlóiakkal és a gombosiakkal együtt voltak a rendezvényen és remélhetőleg az idén is így lesz.
Az már szinte biztosra vehető, hogy a kupuszinai színjátszók újabb darabot tanulnak be és visznek színre, mert ezt megszokta tőlük a közönség, és ugyan miért okoznának nekik csalódást, hiszen nem hiányzik az akarat ebből a hihetetlenül lelkes gárdából.
Természetesen ott lesznek a kupuszinaiak a Négyes Fogat soron következő rendezvényén is a doroszlói, gombosi és a szilágyi műkedvelőkkel együtt.

H. Á.

(Forrás: Magyar Szó)

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA