2009. szeptember 16.

Palóc tábor

Sikeres volt a Bácskertesen megrendezett Palóc tábor, melynek keretmeséjét a film- és sztárvilág, a sztárság szolgáltatta. E téma köré fűzték a szervezők a programját az augusztus 15-étől 21-éig tartó tábornak, melynek résztvevői a József Attila Általános Iskola tanulói és fogadott vendégei voltak, akik Ágasegyházáról, Kaskantyúról, Kopácsról és Doroszlóról érkeztek.

Reggeli után közös játékokon vettek részt a gyerekek, Banda Irén pszichológus vezetésével. Ezután csoportfoglalkozások következtek, melyek között volt: kézműves-, etno-, önismereti-jóga-, angol nyelvi és újságírói foglalkozás. A tudásbővítés után a gyerekek éhesen siettek az ebédre. A délutáni órákat nagyszabású játékprogramok töltötték ki.
    Portyázás elnevezésű nagyjátékban is részük lehetett a lurkóknak. A faluban különböző zöldségféléket gyűjtöttek, és énekelniük is kellett az utcán. A feladatot legelsőnek végrehajtó csapat volt a győztes, a sikert a lézer-partin meg is ünnepelhették. A csapat Apatinba is kirándult. Először a városházán hallhattak beszámolót a város történelméről, és ajándékban is részesültek. Ezután a Banja Junaković fürdőbe kirándultak. A csoportfoglalkozások a magas fák hűs árnyékában kiválóan sikerültek. A gyerekek az egész napos fürdőzés után fáradtan tértek haza. A Süllő Sporthorgász Egyesület üdülőjébe is szerveztek kirándulást a csoportnak, és Melody-koncerten is voltak. A Colosseum diszkóban megrendezett esten a lányok táncra perdültek, énekeltek a zenekarral.
    A csoportfoglalkozások tantermekben is zajlottak. A szerda délutánt a gyerekek az öreg iskola termében töltötték, néprajzi vetélkedőre készültek. Minden csapatból négy játékos vehetett részt a versenyen, ahol népdalokat kellet énekelni és népi játékokat játszani. A következő napon viszont sztárjátékot játszottak: ismételten megmutatkozott és kibontakozott a békés versenyszellem.
    Augusztus 20-án népviseletbe öltözve indultak a csoporttagok a Szent István-napi szentmisére, melyen szavalattal emlékeztek meg az államalapító magyar királyról. Ekkor azonban már az esti előadás miatt izgultak a táborozók. Az Oscar-esten minden csapat bemutatkozott. A szórakoztató előadás után a csapatok legaktívabb tagjai Oscar-díjban részesültek. Ezt követően a tanulók eljárták az össztáncot, a tábortáncot.
    A táborozás utolsó reggelén minden gyermek iskolaújságot, vagyis táborújságot kapott, melyet az újságírócsoport tagjai készítettek Hollywoodi Történések címmel. A tábor eseményeit, pillanatképeit és pletykáit tartalmazó kiadványt a gyermekek emlékként vitték haza.
    A táborlakók könnyezve búcsúztak egymástól. Maguk mögött tudhattak egy élményekben gazdag, izgalmas hetet, s megtapasztalták, hogy a tanulás és a szórakozás jól megfér egymás mellett. Az új barátok a viszontlátás reményében intettek búcsút egymásnak.

JANOVICS Mária

(Forrás: Hét Nap)

Alkotás közben a kézműves-foglalkozás részvevői
Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA