2012. március 27.

Az ÖTT évi közgyűlése

Kupuszinán, március 25-én az Önkéntes Tűzoltó Testület megtartotta évi közgyűlését. A gyűlésen szó volt az ÖTT 2011. évi munkabeszámolójáról, a 2011. évi pénzügyi beszámolóról, a 2012. évi munkatervről, a 2012. évi pénzügyi tervről és egyéb témákról.

A múlt évi közgyűlés óta összesen 5 esetben volt szükség az ÖTT beavatkozására tűzeset miatt. A tavalyi évben lehetővé vált a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság pályázatán elnyert 250.000 dinár értékű vissza nem térítendő támogatás felhasználása, a pályázatra benyújtott tervezettel összhangban, ami a kisterem felújítását jelentette. A testület tagjai részt vettek a Helyi Közösség által szervezett két szemétgyűjtő akción. Az aratás kezdete előtt el let végezve a traktorok és kombájnok tűzvédelmi ellenőrzése. Megemlékeztek a testület megalakulásának 87., illetve falunk leégésének 121. évfordulójáról. Sikerült újabb bérlőt találni a tulajdonukban lévő kocsmára, ami októbertől kezdve 6 hónapra bérbe lett adva. A szerződés nagy valószínűséggel meg lesz újítva. A tavalyi év folyamán kétszer lett megszervezve a poroltó készülékek ellenőrzése. Decemberben az ÖTT a Helyi Közösség támogatásával a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárságnál megpályázott és elnyert 165.000 dináros vissza nem térítendő támogatást, a tekepálya tetőzetének felújítására, amit munkaakció keretében a tagság fog elvégezni. Szintén decemberben a Szerbiai Tűzoltó Szövetségnél megpályáztak és elnyertek 18.550 dinár vissza nem térítendő támogatást a tűzoltókocsi regisztrálására. Habár ez az összeg nem fedezte a regisztrálás költségeit, ami 10.000 dinárral többet tett ki, 3 év után ismét sikerült leregisztrálni a járművet. Megszervezték az utcák közötti, az egyesületek közötti és egyéni tekeversenyt. Februárban a tagság részére elméleti és gyakorlati képzést szervezett a tűzvédelem témakörből, valamint a tűzoltókészülék kezdőtüzek oltásánál való gyakorlati alkalmazásáról. A képzés után el lett végezve a tudásfelmérés, amit 26 személy sikeresen teljesített.

A 2012. évi munkatervük a következő: tűzvédelmi tanfolyam szervezése az érdeklődők részére, a tűzoltókészülékek rendszeres, évi két alkalommal történő ellenőrzése, a tekepálya tetejének felújítása a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárságnál elnyert összegből, aratás kezdete előtt a traktorok és kombájnok tűzvédelmi ellenőrzése, az ÖTT csapatának részvétele a falusi nyári játékokon, a Tűzoltó Testületekkel kialakított baráti kapcsolat fenntartása, bővítése, valamint részvétel a hagyományos éves baráti találkozón Doroszlón, az ÖTT megalakulása és falunk leégése évfordulójának megünneplése, a különféle tekeversenyek megszervezése a téli időszakban.

A gyűlés után a tűzoltó tagok és a meghívott vendégek finom vacsorában részesültek.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA