2012. március 31.

Fergeteges közönségsiker a bácskertesiek előadása

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII . Találkozója

A bácskertesi Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport a tizenötödik csoportként lépett fel a Tordán állomásozó szemlén, a hetedik előadásnapon, március 29-én, csütörtökön. A színházteremben (pótszékes) telt ház fogadta és óriási taps és ováció búcsúztatta a fellépőket, akik a Mamma Mia! című musicalfilm alapján készült két felvonásos, zenés-táncos előadást hozták a faluba.

A hét nap alatt (az összesen nyolc előadásnapból) kialakult az állandó közönsége a Találkozó előadásainak. Lelkes anyukák gyermekeikkel, nagymamák és unokák, tordai nénik és néhány fiatal arc, a környező településekről eljöttek a tóbai és a kisoroszi színjátszók. A csoportok mindig számíthattak arra, hogy nem kell üres nézőtér előtt játszaniuk. A telt ház azonban ritka vendég volt Tordán, mindössze három alkalommal volt meggyőzhető a falu lakosságának több mint kétszáz tagja (224 férőhelyes a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület nézőtere), hogy látogasson el a színházba. Ebből az egyik alkalom a csütörtöki volt. Az ABBA-dalokból felépülő Catherine Johnson – Björn Ulvaeus – Benny Andersson: A játék újra él! című musical címszerepét nagyon szépen énekelte Molnár Csilla, de az egész csapat óriási lendülettel, energiával van jelen a színpadon – mondta a zsűri, Brestyánszki Boros Rozália dramaturg és Mezei Zoltán társulatvezető, rendező. Dicsérték a csoport igényességét a jelmezekben (ami a bácskertesieknél már hagyomány) és hihetetlen – mondták –, hogy egy kistelepülésen belül ennyi a muzikális ember. Természetesen a szakmai grémium tanácsokat is adott, az éneket, a hitelességet, a kötéseket, a fényezést és a koreográfiát illetően. Elsősorban a koreográfiával és a hangképzéssel kapcsolatban a zsűri felajánlotta a jövőben a Népszínház segítségét a csoportnak, akik nagyon komolyan veszik, amit csinálnak, fiúk és lányok egyaránt ? főleg a búvárfiúk (maradjon ez mindenkinek titok, amíg nem látja az előadást). A musicalt Molnár József bácskertesi műkedvelő rendezte.

Csütörtökön lépett fel az oromhegyesiek felnőtt csoportja, akik néhány hónapja alakultak és mindannyian először léptek színpadra. A zsűri biztatta a csapatot, nyugodtan vegyenek kézbe egy komolyabb darabot és válasszanak maguk közül rendezőt.

Szombaton gyereknap várja az iskolásokat, a program délután háromkor kezdődik a művelődési egyesületben. Vasárnap ünnepélyes gálaműsorral és díjátadással zárul a Találkozó. Az idei év meglepetés-ajándék hivatásos előadása Szerbhorváth György De ki viszi haza a biciklit című monodrámája Krizsán Szilvia előadásában.

gém
Forrás: Magyar Szó

A bácskertesiek (fotó: Sutus Áron)
Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA