2012. november 24.

Mindenki megkönnyezte a föllépést

A kupuszinai Csizmadia Anna bejutott a Fölszállott a páva vetélkedő középdöntőjébe

– Amikor lement a Fölszállott a páva adása a Duna Televízióban, meghatottan ültünk Annával, a feleségemmel a készülék előtt, és csendesen örültünk a lányunk föllépésének, és a zsűri őt továbbjuttató döntésének. Egyszerre csak csörögni kezdtek a telefonok, a vezetékes és mobilkészülékek egyaránt. Egymás után és nagyon sokáig érkeztek a gratulációk – idézi föl Csizmadia János, a vetélkedő középdöntőjébe jutott Csizmadia Anna édesapja.

– Megdöbbentett és mélységesen elérzékenyített, hogy mindenki azt mondta, könnybe lábadt a szemük Anna produkciója láttán. Nem tudom miért, de mindenkinek ez volt a reakciója. Rettenetesen jó és felemelő érzés volt.

Anna Szegeden vett részt a válogatón, és egyedül készült föl a vetélkedőre.

– Voltaképpen húsz éve készült erre a föllépésre, nem egy-két hét munkája van benne – meséli az apuka. – Számos műfajban kipróbálta magát, verset mondott, tini-táncdalfesztiválon, népzenei vetélkedőkön vett részt, ám úgy látszik végképp elkötelezte magát a népzene mellett, mert őseink zenéje érintette meg legmélyebben, amit a családban ismert meg, leginkább a feleségem révén. Idehaza az utóbbi időben a Juhász zenekarral szokott föllépni, de tegnap este például Budapesten az A38-as hajón szerepelt egy magyarországi profi zenekarral. A vetélkedőn immár biztosan lesz még egy föllépése, és ha sikerül, akkor jön a döntő. Semmiképpen se szeretnék a lányunk nevében nyilatkozni, de meggyőződésem, hogy nem keseríti el, ha nem kerül a legjobbak közé. Nem versenyezni, nem magát megmérettetni indult a vetélkedőn, hanem közölni, megmutatni azt, amit őseink zenéjéből kincsként tovább tud adni.

Csizmadia Anna Bácskertesen/Kupuszinán született, Szabadkán zenei középiskolát végzett, jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékén a népi ének szak másodéves hallgatója.

Lapunknak Anna a következőt nyilatkozta:

Nagyon boldog vagyok, hogy továbbjutottam a középdöntőbe, igazán megtisztelve érzem magam emiatt. Hihetetlenül nagy a boldogságom, mert mutathatok ismét valamit, ami összetartja a magyarságot, azt a kincset, ismét bemutathatom ( a mérhetetlenül nagy kincs kicsi darabkáját)

Ezt a versenyt mindannyiunkért csinálom, nem magamért.

Boldog vagyok, hogy Vajdaságot képviselhetem.

A verseny ugye két napból állt, sok sok órát, vett igénybe a felkészülés, fárasztó volt, de akkor ott nem éreztem, mert ahogy már mondtam az előbb, mindannyiunkért csinálom...

a színfalak mögött nagyon felszabadult volt a hangulat, de mindenkiben fáradtságot, és izgatottságot láttam.

A középdöntő december elején lesz (elsején és nyolcadikán)még nem tudom, hogy pontosan melyik dátum alkalmával éneklek majd...most megköszönném MINDENKINEK, aki gondolt rám, aki megnézett, akinek könnyeket csalhattam szemeibe, köszönöm hogy NEKTEK énekelhettem...

Fekete J. József

Forrás: Magyar Szó


Címkék:Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA