2013. február 21.

Kupuszina és Hercegszántó testvértelepülések lettek

2006-ban a két falu vezetősége elkezdte a régi jó kapcsolatokat újra szorosabbá fűzni. Egymás kultúr és más rendezvényeire ellátogattak. Mostanra érettnek látják a helyzetet, hogy a két település kapcsolatát hivatalos formában is, szerződéssel, pecséttel testvértelepüléssé alakítsák. Az aláírásra Hercegszántón került sor egy díszülés keretein belül. Mint azt Péter István, a kupuszinai Helyi Közösség elnöke köszöntőjében elmondta, évszázados kapcsolat lett hivatalos formába öntve. Emlékeztetett a 19. század elejei kupuszinai kirajzásra, ahol a helyi lakosság egy része a hercegszántói határban talált megélhetésre a karapandzsai és budzsaki határterületeken. A helyiekkel barátságok, szerelmek, házasságok köttettek, amiket a trianoni békediktátum szakított szét, ugyanis az emberek egy része hazatért Kupuszinára, egy része pedig ott maradt, de a rokoni szálak megmaradtak. Mint elmondta, volt időszak, amikor Magyarországról jöttek hozzánk dolgozni, kereskedni, és volt, mikor mi mentünk Magyarországra.

A civil szervezetek közötti együttműködés az elmúlt hat évben szorosabbra fűződött, de még van min dolgozni a két település vezetőségének, fejtette ki beszédében Hercegszántó polgármestere, Fejgl József.

Az ünnepi gyűlésen részt vettek a hercegszántói önkormányzat képviselői és a jegyző, Kupuszináról pedig a két alelnök és a jegyző. Közös reményüket fejezték ki, hogy ez a megállapodás időtálló lesz a két falu közelsége, a közös vadvédelmi területek és a hasonló mentalitás miatt. A közös pályázatokon való megjelenés pedig mindkét település lakóinak megelégedésére és boldogulására fog szolgálni.


Címkék:Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA