2013. március 20.

Két kupuszinai a 25 legtehetségesebb diák között

25 általános iskolás, középiskolás és egyetemista vette át pénteken a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács szervezte I. Vajdasági Tehetségnapon azt a plakettet, amely azt üzeni nekik: kiemelkedő tehetségek vagytok, haladjatok tovább ezen az úton és kitartásotokban, elszántságotokban, szorgalmasságotokban és lankadatlan tenni akarásotokban álljatok példaként a többi vajdasági magyar diák számára.

De Negri Ibolya, a VATT elnöke, Joó Horti Lívia, az MNT közoktatási bizottságának elnöke, dr. Takács Márta, az MTTK megbízott dékánja, Grosschmid Péter, a budapesti Tehetséghidak Program alprojektvezetője, Fuszek Csilla, a budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója és Kormos Dénes, a Nemzeti Tehetségprogram koordinátora köszöntötték a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dísztermében egybegyűlteket.

A 135 jelölt közül a 25 legtehetségesebb, versenyeken és tanulmányaiban is kiemelkedő eredményt nyújtó diákokat jutalmazták. Az általános iskolások körében kistehetségeket hirdettek, a középiskolásokat ígéretes tehetségekként jutalmazták, az egyetemisták körében pedig három kiváló tehetség született.

Fantasztikus hír az, hogy a 25 legtehetségesebb vajdasági magyar diák közül kettő Kupuszináról való, Szabó Attila, a kupuszinai József Attila általános iskola 8. osztályos tanulója és Csizmadia Anna, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója.

Vajdaságnak két tehetségnagykövete is lett, akik azon közéleti személyiségek közül kerültek ki, akikre felnézhetünk, akik életpályájukkal példaképül szolgálhatnak a jövő nemzedékének. Ők dr. Várady Tibor, a jogtudományok doktora, akadémikus, és Rúzsa Magdi énekes.

A díjátadó ünnepséget a díjazott tehetséges fiatalok önmaguk tehetségének bemutatásával tették gazdagabbá: szavalatokat hallottak, zeneművek csendültek fel zongorán, fuvolán, hegedűn, jazzének szólt, kisfilmen néptáncot néztek, népdalt hallgattak, az előtérben pedig rajzokból nyílt kiállítás.

Forrás: Magyar Szó


Címkék: Magyar SzóUtolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA