2013. április 4.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója Kupuszinán

Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.

A sorrendben tizennyolcadik Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója április 5–14. között várja a csoportokat és a közönséget a mákosréteséről, sokszoknyás nénikéiről, a palóc nyelvjárás őrzéséről, a tánccsoportról és fúvószenekarról, a legmuzikálisabb vajdasági színjátszókról és a „fölszálló pávákról” híres nyugat-bácskai Kupuszinán. A Találkozó szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. A rendezvény a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai pertnerségével valósul meg.

A kupusziniak 1998, 2003 után 2013-ban idén harmadszor házigazdái a rendezvénynek.

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj. Különdíj osztható ki egyéb kategóriákban is (díszlet, fény, hang, jelmez stb.).

A Találkozót a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénnyé nyilvánította.

A Találkozó programja megtalálható a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet internetes oldalán. Támogató: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága Budapest, Bethlen Gábor Alap Budapest, Nemzeti Kulturális Alap Budapest, Magyar Nemzeti Tanács, Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság, Köztársasági Tájékoztatási és Információstársadalom-ügyi Minisztérium, Apatin község, Kupuszinai helyi közösség. Az előadások ingyenesek. Szeretettel várnak mindenkit!

Forrás: vmmi.org

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA