2013. április 4.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója műsora

A Találkozó nem tréfamester! szlogennel tartják Kupuszinán április 5- től 14- ig a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozóját a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet partnerségével.

Kezdő nap (péntek)

2013. április 05.

17.30: Koszorúzás és kiállításmegnyitó

18.00: A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozójának Ünnepélyes Megnyitója A megjelenteket köszönti dr. Živorad Smiljanić, Apatin község polgármestere. Ünnepi köszöntőt mond és a Találkozót megnyitja Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturálisügyekkel megbízott tanácsosa és Pásztor István, a Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

18.30: Eisemann Mihály – Szilágyi László: Én és a kisöcsém (120’)
Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport, Bácskertes
Rendező: Molnár József
Az előadásról: A nehéz gazdasági helyzetben a tésztagyár a csőd szélére jutott. Kelemen igazgatónak már csak egy reménye maradt: a dániai Andersen Művekkel való egyesülés. Az ideális megoldás az lenne, ha az – anyai ágon magyar – ifjú Andersen Vilmos feleségül venné az igazgató lányát, Kelemen Katót, aki – csakúgy, mint a kiszemelt vőlegényjelölt – hallani sem akar a házasságról. A Budapestre érkező ifjú először a cég irodájában találkozik Katóval, ám azt hiszi, ő csak a titkárnő. A lánynak első látásra megtetszik, és elhatározza, magába bolondítja Vilmost. Kapóra jön neki, hogy a férfi egy társas utazás keretében Velencébe készül, és útitársat keres maga mellé. Kelemen igazgató kétségbeesetten veszi tudomásul lánya bejelentését: fülig szerelmes, és Velencébe utazik! Hogy felderítse lánya csábítójának kilétét, Kelemen úr nyomozóirodába rohan, ahol dr. Sas és dr. Vas nyomozókat bérli fel, derítsék ki, kivel utazik a lánya. Mivel Andersen férfi útitársat keres, Kató férfinek öltözik, és a szintén Velencébe tartó titkárnőjével cserél helyet. A két nyomozóval Velencébe tart inasuk is, aki valójában egy gazdag úr, és szórakozásból dolgozik a két jó humorú, ám üres zsebű nyomozónál. A történet további bonyodalmakkal folytatódik – míg végül a pár egymásra nem talál, s a cég megmenekül a csődtől.
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

Második előadásnap (szombat)

2013. április 06.

16.00: Brestyánszki Boros Rozália: Stranger in the night (50’)
Fabula Rasa Színjátszó Csoport, Szabadka
Rendező: Greguss Zalán, Ralbovszki Csaba
Az előadásról: Idegen az éjszakában, idegen emberek egy helyen! A javítóintézet falain belül bármi megtörténhet. Fiatal delikvensek próbálnak megjavulni, de ki mutat példát nekik? Pszichoterápiával minden problémát megoldunk, és ki az úr a háznál? Maradni vagy menekülni? Mindig van remény, de kinek? A csoport most Tasnádi István Rovarok című előadásán dolgozik, aminek a bemutatóját március végére tervezik.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Interjú.

18.00: Ki nyer ma? (Kopeczky László műve alapján) (40’)
Bohémia – Az érett éretlenek, Oromhegyes
Rendező: Közös rendezés
Az előadásról: Egy kórházi szoba általában nyugodt és csendes. Néha azonban a kórházban is történnek furcsa dolgok, és a kórterem egyszeriben titkok helyszínévé válik. Egy „kóborló” hulla mindenesetre komoly felfordulást tud okozni… A zűrzavarban fellebben a fátyol titkos szerelemről, gyilkossági kísérletről, munkahelyi viszonyokról is…
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Jean Poiret: Kellemes húsvéti ünnepeket! (85’)
Rügyfakadás, Magyarcsernye
Rendező: Kósa Zoltán
Az előadásról: Stéphane Margelle iparmágnás Párizsban él szép feleségével, Sophie-val. Casanovai életmódot folytat: nincs nő, aki ellen tudna állni a sármos férfinak. Minden is rendben is megy – egészen addig a napig, amikor kiviszi feleségét a repülőtérre, s a búcsúzás után belebotlik egy 18 éves lányba. Elviszi étterembe, éjszakai bárba, s végül a lakására… Ám felesége – akinek járatát törölték – váratlanul hazaér. A szorult helyzetben lévő, rajtakapott férj azt hazudja, a látszat csal: akit a nő lát, az nem más, mint az ő lánya…
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Harmadik előadásnap (vasárnap)

2013. április 07.

15.00: Végletek (A darab szereplőinek ötletei nyomán) (87’)
Színes Szilánkok Diákszínpad, Újvidék
Rendező: Csáki Beáta, Tóth Laura, Léphaft Ágnes
Az előadásról: Ki az, aki táncol és ki az, aki a lábfejével mondja el, hogy idegen? Végletek címmel mutatta be 2013. február 10-én a Színes Szilánkok Diákszínpad mozgásszínházi előadását. A diákszínpad csapatának idősebb korosztálya idén az eddigiektől eltérő módon szólítja meg a nézőket – remélve, hogy értő érzékekre talál. Igen, sokakban joggal merül fel a kérdés vagy szemöldökfelvonva gondolhatják: „…divatozunk, mozgásszínház?” Az ilyen közlésmódot a műhelymunkák során alapozták meg az alkotók. Így sajátíthattak el bizonyos technikákat, amikre a kreatív munka során az egyéni mozgáskódjaikkal építkeztek. Az előadás tehát róluk szól. Önmagunkhoz, az emberi kapcsolatokhoz és a világhoz való személyes viszonyukról. Egyedül és közösen is elmondják, hogy mi ábrándít ki és zár be bennünket, hogyan nyeli el az egyént a tömeg, és miért vagyunk kénytelenek gyakran szélsőségekhez nyúlni. Ahhoz, hogy ezt a beszédmódot megértsük, bizonyos fokig át kell alakítanunk az érzékeinket. Az agyunk már nem az elhangzott szöveget formálja képpé, hanem az előttünk kinyújtott végtagot képezi azzá a fogalommá, hogy csend. Ki az, aki táncol, és ki az, aki a testével ösztönösen, ugyanakkor tudatosan rendezett mozdulatokkal tölti be a teret?
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

17.30: Lénárd Róbert: Éjféltájt (60’)
A Széchenyi István Magyar Művelődési Egyesület színtársulata, Tamásfalva
Rendező: Szarka Zoltán
Az előadásról: Fura személyek jelennek meg a temetőben, és még furább történetekkel állnak elő. Hogy kik is ők valójában? Megtudhatják, ha végignézik ezt a komédiát.
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Sohaország (James Matthew Barrie Peter Pan a Kensington parkban, valamint a Peter Pan és Wendy című meseregények, David Magee Én, Pán Péter című forgatókönyve, Allan Knee The Man Who Was Peter Pan című színdarabja, Fazekas Júlia Pán Péter 3., A barátság értéke című műve alapján) (75’)
Zentai Színtársulat, Zenta
Rendező: Mácsai Endre
Az előadásról: Az emberek (nem csak a gyermekek) képzelőereje által tett utazás felemelően megrendítő volta ötvöződik ebben az érzelmekben gazdag történetben. Ez a történet fikció, mely közvetlenül szól a mindnyájunkban meglévő gyermekről, egy műről, amely a gyermekirodalom klasszikus darabjának számít, valamint a világról, amiben élünk. A Sohaország című előadás bejárja mind a fantázia, mind a mindennapi realitás világát, együtt mutatva fel a felnőtt élet szívünket összetörő nehézségeit és szörnyűségeit, egy soha fel nem növő fiú lebilincselően varázslatos bájával és gyermeki ártatlanságával.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Negyedik előadásnap (hétfő)

2013. április 08.

16.00: Török Rezső: A Narancs (30’)
Az Ady Endre Művelődési Egyesület drámai csoportja, Szaján
Rendező: Lábadi Tibor
Az előadásról: Billentő János parasztgazda egy tehenet, a Narancsot ígéri lányának, Rozinak hozományul.Viszont mikor a lánykérésre kerül a sor, minden módon megpróbál kibújni ígérete alól. Felesége a fiatalok érdekében némi női rafinériával próbál túljárni az eszén.
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

16.45: Józsi bácsi (Markos–Nádas után szabadon) (20’)
A Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportja, Doroszló
Rendező: Dörner Krisztián, Gellér Zoltán
Az előadásról: ,,Tizenötév óta mostmá’ huszonkettedszerre vagyunk itt édesapáma’… Mindig vannak elakadások, mer’ vagy ekésünk, vagy apukának nem jut eszibe a szöveg… Káló Pista vagyok, és szeretném bejelenteni Káló József édesapámat…” – aki végül csak bejön, de nem énekel, aztán énekel, de bár ne tenné, majd viccet mesélnek egymásnak, viccet csinálnak egymásból, mellyel fergeteges sikert aratnak a nagyérdemű körében. Leírhatatlan, mert stand up, ezért látni kell!
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

19.30: William Shakespeare – László Tibor: A windsori víg nők, vagy amit akartok (100’)
József Attila Színtársulat, Nagykikinda
Rendező: Tóth János
Az előadásról: László Tibor átdolgozásában Shakespeare ismert vígjátéka, a Vízkereszt, vagy amit akartok nyelvezete és mondanivalója is újszerűbbé, a mai kor számára is érthetőbbé vált. Windsorban zajlik az élet, mindig történik valami. Most épp az eladó Page Anna kisasszony kezéért indult a küzdelem több úriember részéről. De hamarosan más irányt vesznek a dolgok. Sir John Falstaff és barátja, Nemes Keszeg András figyelme Page-né és Fordné asszonyságok meghódítására irányul. A két nő megsejti, hogy az urakat aljas szándék vezérli, így „összeesküvést” szőnek ellenük, hogy jól megleckéztessék őket. Amíg a felnőttek hadakoznak, a két fiatal, Anna és Fenton úrfi „összemelegednek”, majd össze is házasodnak. A nagy kavarodást – ami után már nincs értelme a további cselszövésnek, vitának és leckéztetésnek – az ő megjelenésük állítja le. Ha felkeltettük érdeklődésüket, jöjjenek, és nézzék meg, milyenek is a windsori víg nők!
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ötödik előadásnap (kedd)

2013. április 09.

17.30: Steinwender József: Határ, avagy néma kacsának anyja sem érti a szavát (70’) A Németh László Magyar Művelődési Egyesület színtársulata, Nemesmilitics Rendező: Litvai Karolina
Az előadásról: Maris és Bözsi, a szomszédasszonyok ügyesen csalják párjukat – a másik férjével. De a szerelmi négyszögbe belekeveredik Maris bátyja is, aki szemet vet Bözsire. Végül Márton, Maris férje oldja meg a helyzetet úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Persze ez azért nem olyan egyszerű feladat... De hogy miért is nem, az kiderül az előadásból!
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Horváth Péter: Kilencen, mint a gonoszok (90’)
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színtársulata, Tóba
Rendező: Tóth János
Az előadásról: Slomó, az öreg zsidó lámpakereskedő lakásán vagyunk. Születésnapjának ünneplésére gyűlik össze a családja és a szomszédok. Az öreg hirtelen rosszul lesz, és bekerül a kórházba, ahol szobatársával fogadást köt... Slomó a zsidó szokásoknak megfelelően betartja a törvényt, de a családtagjai már eltérnek a hagyományoktól, és sokszor a hátsó szándék vezérli őket… A nézőre bízzuk, hogy eldöntse, a kilenc szereplő tettei mennyire gonoszak, s hogy a mindennapi életünk rideg valóságában vajon jól szórakozunk-e ezen.
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hatodik előadásnap (szerda)

2013. április 10.

17.00: Forgách András – Jean Cocteau: Vásott kölykök (80’)
Gondolat-Jel Társulat, Magyarkanizsa
Rendező: Oláh Tamás
Az előadásról: Gyermekek. Magukra hagyatva egy montmartre-i garzonlakásban. Az ártatlanság makulátlan káoszában. Egy emlékekből és vágyálmokból épített mikrokozmoszban, ahol a felnőtt értelem egyetemes törvényszerűségei érvényüket vesztik. A tudaton túli (alatti vagy éppen feletti) világ ez, ahol nincsenek korlátok vagy gátak. Nincs szégyen. Mindent legitimál a szeszélyes gyermeki logika. Minden csak a Nagy Játék része. De vajon meddig tartható fenn egy efféle zárt univerzum érinthetetlensége? Meddig odázható el, hogy a külvilág szelleme felsértse e szent őrület szövedékét? Jean Cocteau az emberi lélek könyörtelen ábrázolása által ösztönözte a modern színházat a klasszikus tragédia feltámasztására. 1929-ben mindössze három hét alatt írta meg egyik legértékesebb m?vét, a Rettenetes gyerekek/Vásott kölykök/Veszedelmes Éden címmel magyarra fordított Enfants terribles-t. Forgách András közel háromnegyed évszázaddal később formálta drámává e kivételes kisregényt, amely most a magyarkanizsaiak kamaraelőadásának alapjául szolgál.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Eörsi István: Sírkő és kakaó (85’)
Mara Amatőr Színház, Topolya
Rendező: Kálló Béla
Az előadásról: A darab a zsarnokság mindent átfogó hatalmáról, az elnyomottak szolgává zülléséről, a lázadások kilátástalanságáról, az emberi együttélés képtelenségéről (valamint a túlélés bájáról) szól.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hetedik előadásnap (csütörtök)

2013. április 11.

17.00: Csak egy kis pánik!!! (Peter Tolan műve alapján) (60’)
KEX Egyesület, Zenta
Rendező: Szabó László
Az előadásról: Minden embert utolérheti a mai rohanó világ valamely rákfenéje. Ez alól még a befolyásos és gazdag alvilági figurák sem kivételek. Főhősünk sajátos módon és módszerrel próbálja visszahozni régi formáját. Mint tudjuk, minden ember másként próbálja gondjait megoldani – ki kisebb, ki nagyobb sikerrel. A KEX Egyesület által bemutatott darab is talán egy megoldási mód… Vagy mégsem? :-)
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

19.00: Schwajda György: A rátóti legényanya (90’)
Testvériség-egység Művelődési Egyesület színtársulata, Kisorosz
Rendező: Lőrik Gizella
Az előadásról: Sokáig a nyugalom és a béke kicsiny szigete volt Rátót. Mígnem egy szép napon beütött a „ménkű”, vagyis a demokrácia, s mindennek tetejébe megszületett a Megváltó is, aki megtörte a bélaság (vagy a bénaság?) 1100 éves egyeduralmát. Felkavarodott a falu eddigi posványos állóvize. Itt már csak a felső hatalom segíthet megtámogatva némi égi segítséggel – Szűz Mária képében. Miként az előadás címe is elárulja, a cselekmény egy „rátótiasan” képtelen alapötletből bontakozik ki: egy megesett ifjú a falu apraja-nagyjának egy emberként való tiltakozása ellenére sem hajlandó elvetetni magzatát, sőt az elképedt, dühös és szégyenkező rátótiak szemébe vágja: tegyenek bármit, ő minden körülmények között világra hozza gyermekét. S aki jól figyel, az előadás közben rájön: „Hiszen Rátót az egész világ!” Schwajda György, aki ironikus humorával úgy nevettet, hogy a néző közben saját balgaságán, kicsinyességén is nevet, most is görbe tükröt tart a közönségnek. A kisoroszi csoport nem először nyúl Schwajda-műhöz, hiszen néhány évvel ezelőtt a Himnusz című tragikomédiával is hatalmas sikert aratott.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nyolcadik előadásnap (péntek)

2013. április 12.

16.00: Rejtő Jenő: Kabaré (50’)
Szenteleky Színjátszó Társulat, Szivác
Rendező: Robotka István
Az előadásról: Az emberi furfang határtalan, mindennemű emberi kapcsolatba belopja magát valahogyan. Férfi és nő kapcsolatában a hódítás és a szeszély, a mindennapi életben pedig a túlélés az, amiben mindez megnyilvánul. Nagyon jól tudta ezt Rejtő Jenő is, és le is írta – a maga módján. A sziváci csapat pedig eljátssza – a maga módján!
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

17.30: Szerbhorváth György: A hírcsinálók (50’)
Karinthy Frigyes Színjátszó Kör, Péterréve
Rendező: Bosnyák Mária
Az előadásról: Szerbhorváth György A hírcsinálók című műve örök igazságot hirdet – a dráma mottója: hagyjuk abba az álszenteskedést. Ironikus párbeszédeivel, több szálon futó cselekményével a politika, az újságírás, valamint a színházcsinálás hazugságait teregeti ki. Ma is aktuális társadalmi magatartásformákat figuráz ki az előadás.
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Dr. Pfaff Mihály: Gazdagon nősülök (100’)
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Bezdán, Bezdán
Rendező: Foki István
Az előadásról: Ernő szegény családból származik, s tudja jól, az orvosi fizetéséből sem tud majd nagy lábon élni. Ezért eldönti: gazdagon fog nősülni! Közli barátaival is a hírt, ők azonban nem nézik ezt jó szemmel – főképp, hogy Ernőnek szerelme is van. Fogadást kötnek. Végigkövethetjük a zenés vígjátékban, hogyan próbál Ernő „jó partit” keresni, és mi történik közben Anettel…
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

Off program: Gyereknap (szombat)

2013. április 13.

15.00: Színes Szilánkok Diákszínpad, Újvidék
Mosonyi Alíz: Csipkerózsika (45’)
Rendező: Tóth Laura
Szakmai tanácsadó: Ábrahám Irén
Fénytechnikus: Biacsi Endre
Hangtechnikus: Fülöp Igor
Zenészek: Ózsvár Róbert (gitár), Huszta Dániel (dob), Tóth Laura (fuvola)
Szereplők: Hoffmann Emese, Kocsár Gyalai Klaudia, Javorán Anna, Kozlik Ottilia, Király Eleonóra, Kopasz Marína, Lahos Anna, Možetić Adrián, Pece Krisztína, Ótos Annabella, Lelik Márk, Pásztor Kicsi Tamás, Szabadi Baranyai László, Hoffmann Emese, Kocsár Gyalai Klaudia, Javorán Anna, Kozlik Ottilia, Király Eleonóra, Kopasz Marína.
Az előadásról: „Egy szórakoztató, vicces, könnyen befogadható előadást terveztem összerakni, tekintve arra, hogy elsősorban gyerekek látogatják majd. A hangsúlyt a látványosságra és a játékosságra fektettem. A fő cél az volt, hogy a nézőt elröpítsük a gondtalan, könnyed, elvarázsolt mesevilágba, ami, ha az előadás műfaját vesszük, nem is olyan nehéz. Természetesen a szerelem se maradt ki az előadásból, de annyit változtattam rajta, hogy ennek a szerelemnek egy másik oldalát is megvilágítottam…
Az egész történetet úgy próbáltam meseszerűbbé tenni, hogy a jeleneteket megtoldottam tánccal és énekkel. A zene komponálásánál könnyed dallamokra törekedtem, ugyanis az előadók korosztályára is ügyelnem kellett.” (Tóth Laura)
A Színes Szilánkok Diákszínpad 1996-ban alakult, s lehetőséget ad a fiataloknak, hogy különböző művészi kifejezési formákban próbálhassák ki magukat. Tagjaiból és közönségéből is színházba járó, művészetkedvelő felnőttet szeretnének nevelni.

16.00: Az Arany János Magyar Művelődési Egyesület Szivárvány csoportja, Gombos
Rejtő Jenő: Pemete a remete (15’)
Rendező: Klenanc József
Munkatárs: Stepánovics Júlia
Szereplők: Béres Dominika, Sörfőző Katinka, Kámán Lenke, Kövesdi Orsolya, Hajdu Ákos, Kovács Teodor.
Az előadásról: Egy belvárosi legénylakás homályában fény derül Pemete, a „kisokos” másik énjére: a matemetikai képletek és az égitesteket elvállasztó fényévek leple alatt egy profi nőcsábász rejlik! A Pemete állítólagos remete életéről lehulló lepel még legjobb barátját is mellbevágja… Egy hóbortos tudósember kettős életét követhetik nyomon, röpke tíz percben.
A Szivárvány csoport nagyon friss, idén alakultak, s úgy törtek ki a semmiből, mint zivatar után a szivárvány. Energiával tele ragyognak, s nagyon összetartóak, egyként viselkednek – nem csoda, hiszen náluk csupán hat gyerek tesz ki egy osztályt. Hogy az általános iskola befejezése után folytatódik-e a csoport közös története, azt nem lehet tudni. Mindenesetre értékes színfoltja marad ez a „kirándulás” mindnyájuknak.

16.30: Németh László Magyar Művelődési Egyesület Ifjúsági Színjátszó Csoportja, Nemesmilitics
Kiss Tamás: Hogyan hódítsuk meg a lányt (50’)
Rendező: Litvai Karolina
Súgó: Dujmovity Eleonóra
Szereplők: Brkić Adrijan, Holpert Csilla, Knézi Adrián, Grécs Adrianna, Kaity Ádám, Bagi Brigitta, Purda Bertold, Ádám Mirella, Molnár Beatrix, Herman Arnold, Brkić Tijana, Mátyus Béla.
Az előadásról: A Hogyan hódítsuk meg a lányt című színdarab a mai tinik mindennapjait varázsolja elénk, poénokban gazdag szöveggel. Megelevenednek az iskolában zajló események, láthatunk rivalizálásokat, csínytevéseket, és természetesen az elmaradhatatlan szerelmet és hódítást is nyomon követhetjük az előadásban. A csapat tagjai főleg középiskolások, akiknek ez az első komolyabb fellépésük – néhányan már szerepeltek jelenetekben, de igazi színdarabbal most próbálkoznak először. Új jelenetekkel készülnek az Ötösfogatra is, a nemesmiliticsi csapat tehát megállíthatatlanul dolgozik!

17.30: A Petőfi Sándor Általános Iskola Izgő-mozgó színjátszói, Doroszló
Szegény Dzsoni és Árnika (Lázár Ervin gyermekregénye nyomán) (15’)
Rendező: Turkál Marianna
Szereplők: Holló Ervin, Huszár Andrea Marina, Turkál Zsófi, Kubicsek Anett, Bence Kornél. Az előadásról: Lázár Ervin varázslatos gyermekregényének, a Szegény Dzsoni és Árnika címűnek cselekményét ketten szövik: a mesélő és a gyermeke. Meg-megszakítják párbeszédeikkel az események sorozatát, de a kisember kérdéseivel, ötleteivel válik teljesebbé a történet. A doroszlói színjátszók a gyermekregény „sorsdöntő” fejezeteit dolgozzák fel előadásukban.

17.50: Step Tánccsoport, Bácskertes
Requiem Földünkért (6’)
Koreográfusok: Demeter Tót Zsaklina, Koleszár Olga
Táncosok: Buják Anikó, Csernai Botond, Dienes Blanka, Dobó Márta, Forgács Zsolt, Guzsvány Nikoletta, Koleszár Olga, Kuruc Zoltán, Marásek Edina, Pilin Endre, Pudelka István, Szitás Anita, Tót Erik, Tót Kis János, Tót Kis Károly, Ujlakos Stefánia.
Az előadásról: 2014. A számlálás elkezdődött. Vajon mennyi van még hátra Földünk számára, ha az emberiség így folytatja környezetének tudatos rombolását? Globális felmelegedés, erdőtüzek, aszályos vészhelyzet, extrém időjárási jelenségek, az ökoszisztémák összeomlása… 2055? Meddig még? Eltáncolt Föld-történet a fiatalok test-nyelvén. Minden mozdulat üzen, és a mozdulatok összessége sugall: Csak rajtunk múlik!
A táncdrámát előadó Step tánccsoport már évtizedek óta működik, a tagok változnak. Nagy örömükre szolgál, hogy két éve lelkes fiútagjai is vannak a csoportnak!

18.00–18.30: Közös játék

Záró nap (vasárnap)

2013. április 14.

18.00: Ünnepélyes díjkiosztó gálaműsor Átadásra kerül a 2013-as találkozó két fődíja: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. További díjak: Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj és a különdíjak.

19.30: Ajándék előadás – A Zentai Magyar Kamaraszínház vendégjátéka
Carole Fréchette: Simon 7 napja… már ha érdekelne bárkit is (82’)
Rendező: Vukosavljev Iván
Az előadásról: Simon Labrosse munkanélküli, de ötlete annyi, mint a tenger! Nap mint nap új foglalkozást fedez fel magának, hogy végre egyenesbe kerüljön. De hiába végtelen kreativitása, tervei sorozatban kudarcba fulladnak. Simon mégsem adja fel, mert jól tudja: akármilyen könyörtelen legyen vele a sors, mindig van remény. Ezúttal barátaival, Leóval és Nathalie-val egy színházi előadás megrendezésén fáradozik, melyben hét napot mutat be életéből. Simon abban reménykedik, hogy próbálkozásai láttára (melyekben egymást követően magánközönséget, érzelmi kaszkadőrt, gondolatbefejezőt, lelkiismeret-könnyítőt végül pedig egodicsérőt alakít), a publikum felismeri munkája hasznosságát, és segít megfeneklett életén.Az előadások ingyenesek Szeretettel várjuk!

Forrás: vmmi.org

Címkék:Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA