2013. július 10.

Előadás pályázati lehetőségekről

Június 21-én, 17 órától a kupuszinai VMSZ Ifjúsági Fórum szervezésében előadásra került sor, melynek témája a pályázati lehetőségek, forrás lehetőségek a civil szervezetek számára volt Az előadást három előadó tartotta: Csíkos János, a Vajdasági Autonóm Tartomány sport- és ifjúsági titkárságán sport segédtitkár, Saláta Ugrai Zoltán, A Magyar Nemzeti Tanács Ifjúsági Bizottságának elnöke és Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség közművelődéssel foglalkozó szakmunkatársa.

Mindhármuk számára kellemes meglepetés volt az igen nagy létszámú közönség, az előadás irányába mutatott érdeklődés és az is, hogy mekkora potenciál van a kupuszinai fiatalokban, mennyi területen tevékenykednek aktívan, valamint, hogy szerepet vállalnak a falu közösségi életében és annak szervezésében.

Pozitív dolognak tartják, hogy a fiatalok részéről van érdeklődés az ifjúsági, közösségi, kultúrális munka iránt, illetve, hogy a helyi közösség tanácsa aktív szerepet vállal a falusi fiatalok élethelyzetének javításában. Az előadók úgy gondolják, hogy a jövőben komolyabb ifjúsági közreműködések is ki tudnak alakulni. Reményeik szerint partnerkapcsolatok teremtésére is sor kerül majd akár Magyarország irányába, vagy akár más vajdasági településen működő ifjúsági szervezetek irányába. Az előadók a jövőben szeretnének hozzájárulni az ifjúsági, közösségi programok szervezéséhez, fejlesztéséhez. Az előadók arra is szerették volna felhívni a figyelmet, hogy csakis úgy érdemes elindulnia az évnek, hogy egy szervezet összeállít egy éves tervet, ami alapján tud egyáltalán gondolkodni arról, hogy mit szeretne megvalósítani. Emellett az is fontos, hogy a szervezetek közösen megnézzék egymás programjait, így esetleg a későbbiekben közösen tudnának fellépni egy-egy pályázati forrás lehívásakor, illetőleg közösen meg tudnának fogalmazni egy-egy programot. Ez erősítené a Kupuszinán már meglévő, nagyonis érezhető energiát, összetartást, nemcsak a fiatalok, hanem minden generáció tekintetében. Ezenkívül még nagyon fontos az ötletek gyártása, illetve az ötletelések kapcsán összehívott gyűlések, megbeszélések. A megszokott források egyre kisebbek lesznek, de nyílik majd az uniós pályázati lehetőség, sok tekintetben már nyitva állnak bizonyos források, de az apró ötletekből és az olcsó rendezvényekből, a sok befektetett önkéntes munkából igen nagy és egyre csak fejlődő rendezvényeket lehet létrehozni.

Kupuszinán nagyon nagy a potenciál, óriási munka áll a fiatalok előtt, hiszen újból fel kell térképezni a forrásokat, fel kellene állítani egy közös célrendszert (szervezetek külön-külön és egybefogva) és innentől kezdve lehetne gondolkodni akár egy közösségfejlesztő tréningről, a közös gondolkodásmód kialakítása, erősítése céljából.

A háromórás előadás után vacsora várta a jelenlévőket.


Címkék:Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA