2013. november 5.

Vendégek Kárpátaljáról

A kupuszinai népfőiskolai tagozat szeptember utolsó hétvégéjén vendégül látta kárpátaljai barátait, akikkel a lakiteleki népfőiskolán ismerkedett meg. A vendégek péntek délután érkeztek falunkba, aznap ismerkedés, a barátság ápolása, szorosabbá tétele volt a cél, valamint a helyi ízek bemutatása, mint például Siplika Verona sajtkülönlegességei és Cselyuszka Natália mákosrétese. A következő napon a falunkat mutatták be nekik, látogatást tettek Silling István kupuszinai néprajzkutatónál, megtekintették a tájházat, majd a szüretbálat is. Este a kupuszinai népfőiskolai tagozat szervezésében őszi mulatságra került sor az öreg iskola nagytermében, amelyen a helyi Melody zenekar biztosította a hajnalig tartó fergeteges hangulatot. E mulatság megszervezésének célja a szüretbálra való hangsúlyfektetés,a néptáncmozgalom népszerűsítése, amellyel azt szeretnék a jövőben elérni, hogy a szüreti mulatság egész napos, éjszakába nyúló legyen. Mivel az idei őszi mulatság igencsak sikeresnek mondható el, talán jövőre sikerül egy komolyabb szüreti bálat megszervezni.

Vasárnap a kárpátaljai vendégek részt vettek a reggeli szentmisén a falusi Szent Anna templomban, amit aztán Bunford Vilmos esperes plébános bemutatott nekik és elmesélte annak törtenetét.

Aznap délután a vendégek teli hassal, elégedetten, új ismeretségekre szert téve és a már meglévő baráti kapcsolatok szorosabbá tételével indultak haza kis falunkból.


Címkék: NépfőiskolaUtolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA