2014. február 6.

Molnár József életműdíjat kapott

Január 17-én tartották meg az idei Magyar Kultúra Napjának délvidéki központi ünnepségét, a zentai Művelődési Ház színháztermében, ahol a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség legrangosabb elismeréseinek: a Magyar Életfa díjnak, Aranyplakettnek és Plakettnek ünnepélyes átadására került sor. egrangosabb elismeréseinek: a Magyar Életfa díjnak, Aranyplakettnek és Plakettnek ünnepélyes átadására került sor. Ezekkel a díjakkal azokat a személyeket és alkotóközösségeket tüntetik ki évente, akik/amelyek a kultúra, a művészet és a közművelődés, illetve a tudomány, a szellemi kulturális örökségünk kutatása-átmentése és a közösségformálás terén maradandót hoztak létre.

Az ünnepséget Dudás Károly Magyar Örökség díjas író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke nyitotta meg, üdvözölve az egybegyűlteket.

Ünnepi köszöntőt mondott Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa.

A Magyar Életfa díjat idén tizenegyedik alkalommal adták át. E díj elnyeréséhez legalább negyvenévnyi kulturális munkásság szükségeltetik.

A négy Magyar Életfával díjazott között szerepel Molnár József, kupuszinai öntevékeny színész, rendező is, aki 1966 óta tevékenykedik aktívan a kupuszinai kultúréletben. Ekkor lépett be a falusi néptánccsoportba, kisebb színdarabokban, jelenetekben szerepelt, majd egyre komolyabb szerepeket kapott, vállalt. 1989-ben vette át Sturcz Józseftől a színdarabok rendezését, azóta minden évben megrendez egy színdarabot Kupuszinán. Leginkább zenés darabok kerülnek ki a keze alól, csodás hangú szereplőkkel, tehetséges zenészekkel, és egyéb rátermett munkatársakkal, akik természetesen kupuszinaiak.

Molnár Józsefet (aki egyébként a kupuszinai hitközség elnöke) a kupuszinai vasárnapi szentmisén meglepetésként érte a gratuláció Bunford Vilmos esperes plébánostól, valamint a misén felolvasott püspöktől érkezett levél, amelyben elismerését fejezi ki a rendezőúrnak. Még egy szép szavalat is elhangzott a tiszteletére, a szentmise végén pedig felcsendült a magyar hímnusz.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA