2014. március 25.

Végetért a tekebajnokság

Befejeződött a téli játékok nevet viselő kissé tavaszba nyúló tekeverseny sorozat Kupuszinán, amelynek az utolsó versenyszáma az alvég – fölvég összecsapás volt. A civil szervezetek közötti bajnokság február 18-án zárult. Az eredmények a következőképp alakultak:

A harmadik helyen a Süllő Sporthorgász Egyesület végzett, a második helyen az Önkéntes Tűzoltó Testület, az első helyen pedig a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület férficsapata.

A díjkiosztóra a következő napon, február 19-én került sor, amikoris a kultúra csapata átvette Csizmadia Istvántól, a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület elnökétől a vándorserleget.

Ez a csapat már magáénak tudhat egy a tekeverseny első helyezetjének járó serleget, amit úgy nyert el, hogy három egymást követő évben megnyerte a bajnokságot. A díjkiosztó után ízletes báránypaprikást szolgáltak fel, amelyhez a bárányt Papp László adományozta.

Február 24-én kezdetét vette az utcák közötti tekebajnokság, amelyen hat csapat vesz részt nyolc-nyolc játékossal. A versenyző csapatok a következők: Apatini út, Aranycsillag (az Arany János és a Csillag utca összevonva) Duna utca, Kiltelek, Kossuth Lajos utca, valamint két vegyes női csapat: Futrinka utca és Papárka. A bajnokság március 6-án ért véget, a következő eredményekkel: 1. hely: Kiltelek 2. hely: Duna utca 3. hely: Apatini út.

Miután lejátszódtak az utolsó meccsek, a Kiltelek nevű csapat ünnepélyesen átvette a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület elnökétől, Csizmadia Istvántól az első helynek járó vándorserleget, majd újdonságokkal lepték meg a versenyzőket: a női csapatok számára is útnak indítottak egy első helynek járó vándorserleget, amelynek első gazdája a Futrinka utca nevű női csapat. A másik meglepetés az volt, hogy minden női résztvevő egy kis csokoládéval lett megajándékozva. A díjkiosztó után ízletes disznópaprikás került az asztalokra.

A téli játékok utolsó versenyszáma az alvég – fölvég összecsapás volt. Ezen a versenyen négy tízfős csapat vett részt: egy női és egy férfi alvégi csapat valamint egy női és egy férfi fölvégi csapat. A férfi csapatok március 15-én 18 órától 22 óráig mérkőztek meg egymással, míg a nők 16-án 15 órától 19 óráig. Mindkét esetben a fölvégi csapat győzött. 16-án, a női csapatok versengése után eredményt hirdettek, majd közös vacsorával zárult az este, ezúttal sült hal és káposztasaláta került az asztalokra.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál