2014. június 5.

A József Attila Általános Iskola hírei

Kupuszinaiak a Szólj, síp, szólj vetélkedőn * Kárpát-medencei Magyar Iskolák Találkozója * Anyák napi-évzáró műsor
Három kupuszinai énekcsoport vett részt az április 12-én Újvidéken megrendezett 29. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn, szép eredményeket elérve. Arany fokozatot kapott a Kis Krajcárka énekegyüttes (Buják Judit, Pálinkás Hédi, Sulc Dorcka és Tót Abigél). Szintén aranyat érdemelt a Bukrok énekkettős (Csernai Panna és Koleszár Judit), a Kupuszini Betyárok énekegyüttes (Limburger Dávid, Marásek Róbert és Novics Dávid) pedig bronz fokozatot kapott. Természetesen mindhárom csoport kupuszinai népdalokat adott elő, felkészítőjük és egyben a zsűri tagja Csizmadia Anna.
15. alkalommal zajlott le a Kárpát-medencei Magyar Iskolák Találkozója, amelyen hat ország hat magyar iskolája vesz részt évente. A programsorozat május 7-től 11-ig tartott Kupuszinán, a következő résztvevőkkel: Horvátországból Laskó, Magyarországról Piliscsaba, Romániából Etét, Szerbiából Kupuszina, Szlovákiából Révkomárom és Ukrajnából Aklihegy. Több, mint negyven vendég érkezett falunkba. Az idei találkozó témája az értékek, értékeink. A programban szerepelt: vajdasági körút (bácsi várrom, Pétervárad, aracsi pusztatemplom, Zombor-zentai csata festmény megtekintése), sétahajózás a Dunán Apatinnál, majd városnézés, portyajáték (csapatokban portyázni Kupuszinán és különböző feladatokat teljesíteni), a Rajzfilmest című műsor megtekintése a falu színházában, diszkóest az öregiskola termében, kiállítás saját értékek témában, dr Silling István könyvbemutatója. Az utolsó estén gálaműsorra került sor, amelyen minden iskola előadta saját produkcióját. Ezután bál következett a vendégek és az őket elszállásoló jótékony kupuszinaiak számára. A rendezvény vasárnap, május 11-én ért véget, amikoris a vendégek nehéz szívvel, de elégedetten távoztak el kis falunkból. A találkozó nem valósulhatott volna meg, ha nincs a kupuszinai közösség hatalmas összefogása, a sok segítőkész falusi ember.
Május 12-én a kupuszinai általános iskolások anyák napi-évzáró műsorral szórakoztatták a helyi színházteremben összegyűlt közönséget. A műsoron a páratlan osztályok léptek fel, valamint a szerb összevont tagozat, a kórus és a bokréta.
Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA