2004. február 28.

Kupuszinán járt Kasza József

Kupuszinán lakossági fórumon vett részt Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke,valamint Vánja Edit, a Most-Híd térségfejlesztési központ képviselője és Mamužić Lajco vízügyi szakember.

 Péter István a helyi önkormányzat részéről beszámolt a vizhálózattal kapcsolatos problémákról,a minőségtelen ivóvízről. Elmondta, hogy a vízvezetéket fell kell újitani és korszerűsíteni, mert még az artézi kút ivóvize sem kifogástalan. A faluban sokan fúrott kutakból látják el magukat. Jóformán a falu minden szegletéből vízmintát vettek, de nem találtak megfelelő minőségű vizet. A vízhálózati rendszer korszerűsítése folyamatban van , az Újvidéki Tehnomag Term-mel szerződést írtak alá egy víztisztító kiépítéséről. Jelenleg a terveket készítik. Tavaly a vízhálózat korszerűsítésére hétmillió dinárt szavazott meg az apatini képviselő testület közgyűlése,az idén további hét milliót szántak erre a célra.Az előzetes felmérések szerint ez a befektetés 18 millió dinárba kerülne, ezért minden bizonnyal kölcsönök felvételére lesz szükség. A kupuszinai polgárok is hozzájárulnak ehhez a célhoz, hiszen a vízdíj jelentösen emelkedett. Lajco Mamužić elmondta ,hogy egész Vajdaságban megoldatlan az ivóvíz kérdése, még a nagyobb városokban is korszerűsíteni kell a hálózatot. Felvetett néhány kérdést, és ismertette a lehetséges megoldásokat. Hosszútávú megoldás csakis a szakemberek segítségével lehetséges.

Vánja Edit az Új Kézfogás alapítványról szólt, illetve a mezőgazdaság fejlesztését segítő hitelek felvételének módozatait ismertette. Mint ahogyan Kasza József és a jelenlévők is kihangsúlyozták, meg kell adni a megélhetés alapvető feltételeit. A csüggedés nem megoldás, aktívan részt kell venni a munkában, az adott helyzetben fel kell találni magunkat. Nagyon fontos az ésszerű gondolkodás,tolerancia és összefogás.Több derűlátással talán többet tudnánk elérni. A közönség kérdéseket tett fel, de néhány témában javaslatokat is adott.


Címkék: Helyi közösségUtolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA