2015. január 14.

Beszámoló a Helyi Közösség tavaly elvégzett munkáiról

A pénzügyi nehézségek ellenére sikerült több korábban elkezdett munkálatot folytatni, vagy új beruházásokat elvégezni. Felszereltek egy víztisztító berendezést az artézi kúton, leaszfaltozták a gyógyszertár előtti parkolót, újabb sárlerázó szakaszok kerültek a földesutakra, kimélyítették az utcai elvezető árkokat, és folytatták az ipari park kiépítését.
- Az artézi kúton tisztított víz folyik

A kúton a hálózati víz tovább tisztított formája csapolható. Egy speciális aktív-szén szűrőn finomul és egy UV lámpás technológia is felelős a víz tisztaságáért. Fontos megemlíteni, hogy az eljárás során a tisztításhoz nem használ fel klórt. A berendezést a hódsági „GM-Water” vállalat június 26-án helyezte üzembe, miután a vízelemzés kiváló eredményeket hozott. Az üzembe helyezés költsége megközelíti a fél millió dinárt.

- Aszfalt a gyógyszertár előtti parkolón

Friss fekete aszfalt került a gyógyszertár előtti parkoló területére. A Helyi Közösség Tanácsa augusztus közepén hozott határozatot a munkálatok elvégzéséről. A beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbbet a szabadkai „Vojput AD” építkezési vállalat kínálta és szeptember 29-én át is adták a megújult parkolót.

- Folytatódott a sárlerázók kiépítése

Az idei évben 420 négyzetméternyi sárlerázó épült ki, amely a forgalmas utak biztonságát szavatolja. A közbeszerzési eljárás után a Bizottság a Lukicevo-i "PRO DOMO" vállalat ajánlatát tartotta leginkább megfelelőnek. A munkagépek és irányítóik a sok eső ellenére egy hónap alatt elvégezték a munkálatokat, melynek költségei meghaladták az 1.5 millió dinárt.

- Az utcai árkok karbantartása

Az utóbbi évek során az időjárási viszonyok elmozdultak az extrém mutatók felé. Ebből kifolyólag igen fontossá válik az esővízárkok karbantartása. Az esővízárkoknak kettős szerepe van: nemcsak elvezeti a felesleges csapadékot, hanem szikkasztó hatása is van, ami szintén nagyon fontos, főképp az alacsonyan fekvő területeken. A karbantartási munkálatokra a PTP Dubrava – bajmoki vállalat kapott megbízást. Részben rendbe hozták az elamortizálódott, helyenként már el is felejtett régi árkokat és utcai vízelvezető rendszer hibáit korrigálták. A munkálatok során közel 3500 köbméter földet ástak ki és szállítottak el. A karbantartás költségei meghaladták az 1.5 millió dinárt.

- Folytatódnak a munkálatok az ipari parkban

Szeptember 8-án megkezdődött a kupuszinai ipari parkban tervezett parkoló kiszélesítése. A kivitelezés jogát a "Jugokop-Podrinje" nevű cég nyerte Šabac-ról. A munkálatok tervezett ideje egy hónap, de sajnos a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt lassabban folyt a munka. A finanszírozó a Vajdasági Nagyberuházási Alap.


Címkék: Helyi közösségUtolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA