2015. február 5.

Doroszlón kezdtek

Ezúttal is remekelt a Négyesfogat

Doroszlóról január 9-én immáron 47. alkalommal indult útjára a Négyesfogat, nevezetesen Doroszló, Gombos, Szilágyi és Kupuszina művelődési egyesületeinek közös rendezvénye. S amint azt Finta Leontina, a műsor kupuszinai vezetője is elmondta, megmaradt annak az évtizedekkel ezelőtt megálmodott összetartó ereje.
– Annak ellenére, hogy mind jobban fogyatkozik a négy falu lakossága, felemelő érzés, hogy ebben a műsorban is több mint 50 fiatal és idősebb műkedvelő mutatja be tehetségét, hogy akár egy röpke estére is segítsen feledtetni velünk gondjainkat, és a vidám jelenetek, a szavalatok, a zene és tánc világába kalauzolja a lelkes közönséget – hangsúlyozta a műsorvezetői szerepet kiválóan teljesítő Leontina.
Elsőként a szilágyi műkedvelők léptek színre, Radnóti Miklós Levél a kedveshez c. versének előadása után a Bözsike mindent elintéz, Az amerikai rokon színpadi jelenetet és a Sorozás c. kabarét adták elő Kuntity Zámbó Klementina rendezésében.
A gombosi szereplők Klenanc József rendezésében a Hacsek és Sajó jelenettel, majd táncjátékkal és a Gombosi nagy vasutas buli című előadással szórakoztatták a közönséget.
A doroszlóiak DOR. Dance tánccsoportja Klem Rita koreográfiája alapján ritmikus táncokat adott elő, a műkedvelők Radics Leonóra közreműködésével a Katonadolog és az Örvendetes járvány című jelenetet mutatták be.
A kupuszinai műkedvelők Step modern táncegyüttese Tóth Demeter Zsaklina koreográfus rendezésével rumbát járt. Koleszár Nándor tánczenekarának kíséretében az énekesek táncdalokkal szórakoztatták a nézőket.
A doroszlói fellépés után a műkedvelők Gomboson, Szilágyin, majd a Kupuszinán rendezett gálán zárták idei fellépéssorozatukat, amellyel ismételten a közönség szívébe lopták magukat. Balog Pál, a helyi ME elnöke átadta az egyesületek vezetőinek a rendezvénysorozatot megörökítő fényképalbumot, Király Szilárdnak, a doroszlói ME elnökének a Négyesfogat vándorzászlóját, ugyanis jövőre Doroszló lesz a házigazda. Az előadás végén közös dallal búcsúztak a közönségtől, amely minden szereplőt vastapssal jutalmazott. A rendezvény társasvacsorával és táncházzal zárult.

DAUTBEGOVICS Zoltán
Forrás: Családi Kör

Címkék: NégyesfogatUtolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA