2015. április 21.

Díjátadó a vajdasági magyar színjátszók legnagyobb ünnepén

Vasárnap este zárult Kupuszinán a vajdasági magyar színjátszók legnagyobb ünnepe. Idén 39 díjat és különdíjat adtak át a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján. Vasárnap este díjátadó ünnepséggel zárult a vajdasági műkedvelők idei szemléje. A kupuszinaiak negyedszer is méltó házigazdák voltak. Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke és az először zsűriző Táborosi Margaréta is kiemelte a hely szellemiségét, a közönség figyelemre méltó érdeklődését. „Sejtettem, hogy milyen az, amikor szerelemből, hobbiból állnak össze előadást készíteni, és egész más ennek a hangulata is. Az az igazság, hogy ez beszippantott. Főleg azért, mert itt olyan közönség volt, amely iszonyatosan élvezte” – mondta Táborosi Margaréta.

A magyar zombi Kupuszinán is lecsapott. Ugyanis a találkozó legjobb, hagyományos keretek között megvalósított előadásáért 2015-ben a Pataki László-díjat a topolyai Mara Amatőr Színház Tasnádi István Finito, avagy a Magyar zombie című előadása kapta.

Serfőző Károly, társulatvezető: „Egy kortárs szerzőről van szó, aki mai problémákat boncolgat. A közönség megértette, hogy miről van szó, nagyon jól fogadták.”

A jubiláris találkozó Bambach Róbert-díját a legjobb alternatív vagy új formákat kereső előadásért az újvidéki tempera (MO)mentum társulat kapta az Ad De Bont Mirad című előadásáért, amelyet Maletaški Krisztina rendezett. „Az az igazság, hogy nincs ebben tapasztalatom, mivel életem első rendezéséről beszélünk. Nem tudom, hogy milyen az egyik és milyen a másik oldal. Egy biztos, hogy fantasztikus élmény volt ez az egész, ez a mai nap, a díjak és hangulat nagyon sok energiát ad. Nagyon pozitív.”

A rendhagyó Közösség Kovácsa díjat a vendéglátó, a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület kapta, az eddigi találkozók 20%-ának megszervezéséért. A díjátadó ünnepséget követően az Újvidéki Színház Neusatzer Cabaret című előadása zárta a minden tekintetben sikeres kilenc napot


Forrás: Pannon RTV
Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA