2015. július 22.

Jézus-Barát Gyalogtúra Kupuszinán

A Jézus-Barát Gyalogtúra 2003-ban szerveződött meg első ízben, plébánosok és lelkes pap- és szerzetesnövendékek jóvoltából. Céljuk volt igényes kikapcsolódás és lelki fejlődés biztosítása kamasz gyerekeknek. Különösen azoknak, akiknek társadalmi helyzetük miatt nem volt lehetőségük tengeren nyaralni, vagy drága táborokban részt venni.

A tábort, azóta minden évben megszervezik Bácska plébániáin.

Mint, ahogy már az elnevezés is árulkodik, a túra istenközpontú.

A tábor istenközpontúságán túl fontos megemlíteni a napi fizikai próbatételt is. Nevelők és tanárok beszámolója és saját tapasztalatok alapján belátták, hogy sok kamasz gyereknek gyenge az önértékelése. Az egyik okát ennek abban látják, hogy nincsenek igazi fizikai próbatételeik. Hogy ezen változtassanak, a tábor ideje alatt minden nap túráznak majd, Monostorra, Szilágyira és a Dunára is. Ez a gyakorlatban napi 15-20 kilométert is jelenthet. Erre alapvetően fizikailag minden egészséges kamasz gyerek képes, csak kevesen hiszik el magukról, kevesen hiszik el róluk. Megdöbbentő tapasztalni azt a végtelen örömöt a gyerekek arcán, amit egy-egy végig gyalogolt nap után látni. Ezt szokták mondogatni egymás közt: "Megcsináltuk!" Bíznak benne, hogy életük folyamán az esetleges nehézségek előtt vissza tudnak majd emlékezni ezekre a tapasztalatokra és segítségükre lesznek.

Mivel a tavalyi évben a jelentkezők száma meghaladta a 200-at, idén két időpontot kínálnak fel a résztvevőknek, a szervezés egyszerűsítésének céljából, július 19.-23. és július 27.-31.

A részvételi díj csak 300 dinár. Kérdezhetné valaki, hogy de akkor mégis mit fognak a gyerekek enni 4 napon át. Az anyagi hátteret mindig jó szándékú emberek biztosítják. A szervezők ezt Isten gondoskodásaként ismerik fel, amit nem lehet elégszer meghálálni.

A gyerekek a nyugdíjasotthon udvarában sátoroznak majd.

Hogy ennek gyümölcseit láthassák, szeretettel hívják Önöket a két záró nap előadására, ahol bibliai jeleneteket láthatnak majd, amit a gyerekek fognak készíteni nagy lelkesedéssel. Időpont: július 22. és 30., 19 óra. Helyszín: a templom előtti tér.


Címkék: EgyházközségUtolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA