2015. szeptember 6.

Végetért az idei nyári tábor

Az idei táborban mintegy 70 gyerek vett részt, az általános 1. osztályosoktól egészen a közép 1. osztályosokig. A táborosok családoknál voltak elszállásolva.

A kupuszinai József Attila általános iskola nyári táboraiban mindig jelentős szerepet kap a népművészet, azon belül a népdal, néptánc, népmese. Az idén sem volt ez másképp. A kézművesség (szövés, körmönfonás, batikolás, üvegfestés) és a sportos feladatok után népdal tanulással és néptánccal is találkoztak a gyerekek. A kupuszinai Csizmadia Anna és a doroszlói Brindza Beatrix népdalénekesnők voltak a tábor vendégei.

Csizmadia Anna Berec Zalánnal érkezett a foglalkozásra, aki néptáncot, Anna pedig népdalokat tanított a gyerekeknek. Beatrix egy másik napon tanított a gyerekeknek népdalt és mellé néptáncot is. A kis táborlakók nagyon szívesen fogadták a népdalénekeseket és a néptáncoktatót. Kicsik és nagyok, lányok és fiúk is örömmel kapcsolódtak be a foglalkozásba. Nagyszerű, hogy a népi hagyomány a mai fiataloknak is tud örömet szerezni.

Három nagy játék is szerepelt a programban, amely lehetővé tette, hogy az összes gyerek egyszerre vagy csoportokban végezzen el különféle játékos feladatokat. A játékok témája a Dzsungel könyve volt, amit Banda Irén, az iskola pszichológusa tervezett.

Az utolsó este tábortűz és szalonnasütés mellett együtt szórakoztak a gyerekek.

Külön köszönet Vörös Endrének, aki egy egész csoportnyi gyereket gyűjtött maga köré a tábor ideje alatt. Ő különböző drámai játékokat mutatott be a csemetéknek. A tábor végén egy rövid jelenetet mutattak be az érdeklődőknek és a táborlakóknak.

A József Attila általános iskola a Bethlen Gábor Alap segítségével tudta megvalósítani a tábort. Ugyanakkor nem felejthetjük el a helyi iskola tanárait, vendégtanárait és dolgozóit, akik szabadidejüket feláldozva vettek részt a tábor vezetésében.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA