2016. február 18.

Kupuszinai népdalénekesek a Fölszállott a páván

A 2015-ös Fölszállott a páva népzenei és néptánc-tehetségkutató verseny májusi válogatóján továbbjutott kupuszinai népdalkettes, vagyis a Bukrok a nyár folyamán részt vett az egyhetes előkészítő táborozáson Balatonakarattyán.

A táborban a lányok összeismerkedtek a többi továbbjutóval, különböző foglalkozásokon, táncházakon vettek részt, énekeket tanultak, népi hangszerek bemutatását láthatták, azok készítéséről tanulhattak, egyéb programok közül válogathattak és természetesen a Balatonban is megmártóztak.

A lányok nyár óta keményen készültek az elődöntőre, amelyre Csizmadia Anna készítette fel őket. A versenyre november 20-án került sor Budapesten, ahol a kis pacsirták falunk gyönyörű viseletében, kupuszinai népdalokkal álltak a kamerák elé, mégpedig kislánykori játékos dalokkal, valamint serdülőkori és felnőttkori szerelmes népi énekekkel. A zsűri maximális 60 ponttal értékelte az előadást, így a Bukrok továbbjutottak a középdöntőbe.

Az elődöntőn továbbjutott 24 legjobb produkció a december 4-ei középdöntőn mutatkozott meg újra a televízió képernyőjén, amelyen Judit és Panni gombosi népdalokat adtak elő, a miénkhez hasonlóan pompás gombosi viseletben. A lányok kisebb egészségügyi problémáik ellenére csodás élményben részesítették a közönséget. A zsűri 57 ponttal jutalmazta őket, ami nagyon szép eredmény, viszont kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

A lányok egyáltalán nem szomorodtak el, hálásak Istennek, hogy idáig eljutottak ezen nivós versenyen, ahol nagyon jól érezték magukat, új barátokra, szép élményekre tettek szert, és továbbra is folytatják azt, amiben nagyon tehetségesek, az éneklést.

Gratuláció a Bukroknak, további sok sikert!


Címkék:Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA