2016. április 11.

Bemutató Kupuszinán: Van, aki forrón szereti

Ki ne látta volna, s ha már látta, ki ne emlékezne a Van, aki forrón szereti című amerikai filmvígjátékra és főszereplőire, Marilyn Monroe-ra, Tony Curtisre és Jack Lemmonra? Az Amerikai Filmintézet másfél évtizede minden idők legjobb amerikai vígjátékának kiáltotta ki Billy Wilder filmalkotását.

Hasonló sikert aratott a film Broadway-változata, és töretlen népszerűséggel szerepel a magyar színtársulatok repertoárján is a rekeszizmokat próbára tevő zenés komédia. Most nem kis bátorságról tanúskodva, megannyi sikeresen előadott nagyoperett után a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja vállalkozott a fergeteges musical Verebes István átdolgozta verziójának színre vitelére. Ez egyébként a műkedvelő társulat idei versenydarabja is a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Szemléjén. Mindössze egy nappal a magyarcsernyei bemutatkozás előtt láthatta a helyi közönség, amelynek érdeklődése a szokásos volt: a földszinten és a karzaton is minden jegy jó előre elkelt.


– A szabadkai Népszínház társulata is játszotta e musicalt, mi onnan kaptuk a szövegkönyvet. Úgy gondolom, fontos, hogy vígjátékot mutassunk be, mert ez az, ami a színházba vonzza a közönséget, meg persze a zene. A kupuszinaiak nemcsak a szemle miatt készítenek színi előadást, mi a közönségnek játszunk és elsősorban annak a véleménye érdekel bennünket, de persze odafigyelünk a szemle zsűrijének értékelésére, tanácsaira is – nyilatkozta a bemutató előtt Molnár József, Magyar Életfa-díjas rendező.


A rendező azt is elmondta, hogy huszonhat szereplő lép fel a darabban, vannak közöttük egész fiatal kezdők, de olyanok is, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek. A csoporttagok nagyon lelkesen jártak a próbákra, noha hosszú időt vett igénybe a darab elkészítése. A háttérmunkát vállalók sem kímélték magukat, tehát mindenki tette a dolgát, ahogyan azt már Kupuszinától megszoktuk. Itt a csapatmunka valóban az, aminek mindenütt lennie kéne.


Arra a kérdésre, mekkora hatással volt a rendezésre és a színjátszókra a film, Molnár József elmondta, hogy mind a filmet, mind a színpadi változatot többször is megnézték, azonban igyekeztek saját értelmezést adni a jeleneteknek, hiszen nem az a cél, hogy a műkedvelők leutánozzák a profiktól látottakat.


A bemutató láttán nem kétséges, a nagyoperettek, a Mamma mia és az Ének az esőben musicalek után ezt a vígjátékot, illetve a méltán közkedvelt kupuszinai társulatot a közeljövőben számos nyugat-bácskai és vajdasági településre meghívják.


F. Cirkl Zsuzsa

Forrás: Vajdaság Ma

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA