2016. szeptember 25.

Kupuszinaiak a IV. Palóc Világtalálkozón

Augusztus 5-től 7-ig negyedik alkalommal rendezték meg a Palóc Világtalálkozót a magyarországi Bátonyterenyén, amelyre a kupuszinaiakat is szeretettel várták. Egy negyven fős csapat utazott a helyszínre, azaz a Váci Erzsébet által vezetett néptánc csoport és annak fúvós zenekara, Guzsvány Lénárd vezetésével. 

A táncosoknak két fellépésük volt, melynek keretén belül bemutatták a régi lakodalom egyes részeit, a vesszőtáncot, a széktáncot, a kalaptáncot és a vánkustáncot. A tavalyi Fölszállott a páva énekes szólisták és énekegyüttesek kategória második helyezettjei, Csernai Panna és Koleszár Judit, vagyis a Bukrok énekeltek, Toldi István népmesemondó pedig mesélt a közönségnek.

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületet a Tar Lőrinc Baráti Kör kuratóriuma a palóc kultúra, hagyományápolás és átadás céljainak megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységért a Szeder Fábián Palóc Közösségért Díjjal jutalmazták.

Toldi Istvánt, a Népművészet Mestere címmel rendelkező kupuszinai népmesemondót Szeder Fábián- életműdíjjal tüntették ki.


Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...