"József Attila Általános Iskola" címkék a bejegyzésekben

2009. március 19.
Március 15. megemlékezés és koszorúzás

Az idén is megemlékeztek az 1848-as forradalom hőseiről a központban levő Petőfi-szobornál. Az alkalmi műsort a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai és a József Attila Általános Iskola tanulói adták elő a nagyszámú megjelentnek, ezt követően a helyi szervezetek képviselői elhelyezték koszorúikat a szobornál.

2009. március 18.
Március idusa Bácskertesen

Bácskertesen szentmisével kezdődött az idén nemzeti ünnepünk napjának emlékműsora.

2008. május 24.
Öt ország kisiskolásai találkoztak


Forrás: Dunatáj
Szerző: F.C.Zs.

 

Május elején kilencedszer rendezték meg a Kárpát-medencei Magyar Kisiskolák Találkozóját, amelynek ezúttal Délvidék, illetve a kupuszinai József Attila Általános Iskola adott otthont. Magyarországról a piliscsabai, Horvátországról a laskói, Erdélyből az etédi,Szlovákiából a komáromi általános iskola tanulói és tanárai jöttek el a találkozóra, amelynek a házigazda a Néphagyomány címet adta. Amellett, hogy a csoportok a közös magyar hagyományvilág kiapadhatatlan kincstárából szemezgettek, mindegyik térség ízelítőt adott saját régiója szokásaiból.Az oktatók tanácskozás keretében cseréltek tapasztalatot.

2008. május 9.
Idén Vajdaságban találkoztak

Kárpát-medencei magyar iskolák találkozója

2007. október 13.
Megtartották az idei Szüretbálat

Kupuszinán szüretbált tartottak. Megválasztották a birót és birónőt Hodovány henrietta és Milanko Attila személyében. A biró zenei kisérettel ésa csőszlegényekkel és nem utolsósorban ajándékkal ment, a birónőért, ahol megkérte, hogy segitsena vétkesek elbirálásában. Az igenlő válasz után, kocsikra szálltak, és a népi táncosokkal bejárták a falu utcáit.

2007. augusztus 23.
Kárpát-medencei iskolások tábora

Kupuszinán már hagyományosan megszervezik a Kárpát-medencei iskolák nyári táborát. Ezt az eseményt mindig a nyár végére időzitik. A József Attila iskola diákjai vendégül látják hasonló korú társaikat a Kárpát-medence magyarlakta területeiről. A szervezők erre az alkalomra számos rendezvénnyel készültek, amelyek közül nem maradtak ki a kirándulások a szomszédos településekre, részvétel a hagyományos kupuszinai lakodalmon, koncertek, kézművesfoglalkozások.

2007. június 6.
Oktatási konferencia volt Kupuszinán

Egynapos látogatáson vett részt az apatini községben Lezsák Sándor, a magyar országgyűlés alelnöke. Kupuszinán tartották a kisiskolák és a kissebbségi oktatás a Kárpát-medencében elnevezésű fórumot. jelen voltak Horvátország, Szlovákia, Szerbia és Magyarország képviselői.

2007. május 14.
Ökotanodát létesítenek!
A bácskertesi József Attila Általános Iskolában hiányzik a tornaterem
 
Kevés a bácskertesi József Attila általános iskolához foghatóan sikeres tanintézményt jegyez nemcsak a nyugat-bácskai körzet, hanem a tágabb környezet is.
2007. május 13.
Magyarországi vendéggyerekek Kupuszinán

KupuszinaKupuszinára érkezett 23 vendéggyerek a Pécs melletti Kozármislényből. A József Attila általános iskola hívta meg őket barátkozásra . A vendégek részt vesznek a természetiskola munkájában, ez nem csak a legkisebbekre vonatkozik, hanem a felsősökre is.

2007. március 17.
Koszorúzás március 15. alkalmából

Március idusának alkalmából megkoszorúzták a kupuszinai Petőfi Sándor művelődési egyesület névadójának mellszobrát. Az alkalmi műsorral egybekötött megemlékezésen részt vettek a helyi általános iskola tanulói, a község társadalmi-politikai szervezeteinek képviselői és a polgárok. Felcsendült a Himnusz, a Szózat, valamint Bánk bán áriája. Az ünnepség kezdetét tárogatószó jelezte. A megemlékezésen való részvételt nem csak az iskolások, hanem az idősebb korosztály képviselői is fontosnak tartották, a lakosság szép számban jött el a megemlékezésre.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA