"József Attila Általános Iskola" címkék a bejegyzésekben

2006. június 9.
Ballagási képek
A József Attila Általános Iskola nyolcadikosai (17 tanuló: kilenc fiú és 8 lány) csütörtökön, azaz 8-án ballagtak. Képeink a ballagás pillanatait örökítik meg.
2005. szeptember 29.
Szüreti bál

Szüreti mulatságot tartottak Kupuszinán.A szervező ezúttal a nyolcadik osztály volt, Kiss Katalin osztályfőnök vezetésével.A fogatot, kocsikat, autókat feldíszítették. Még a karonülő csecsemőket is népviseletbe öltöztették. Először a bírót, Balog Árpádot kísérték a csőszlányok és legények a bírónő, Klucsovszki Anett házához, majd következett a felvonulás.

2005. augusztus 21.
Nemzetközi képzőművészeti tábor

Telve élettel a kupuszinai általános iskola - minden tanár azon fáradozik hogy a sok kisdiákot (mintegy 40-et) sikerüljön lefoglalni, hiszen a képzőművészeti táborra jöttek - barátkozni, egymást megismerni. Jelen vannak a szlovákiai Abaújszináról, Romániából Bögözsről, a magyarországi Ádándról, Ágasegyházáról, Kaskantyúról, a horvátországi Kopácsról, valamint Szilágyiról és természetesen Kupuszináról.

2005. augusztus 6.
Húszéves osztálytalálkozó
Húsz évvel ezelőtt fejezték be az általános iskolát. A kéttagozatos osztáyba harmincnégyen jártak. Pénteken találkoztak ismét a jubileum alkalmából- többen más országból érkeztek, akad közöttük földműves, mérnök, tanár. A Szent Anna templomban Orcsik Károly atya szentmisét mutatott be az elhuyt tanárokért és a találkozón jelenlévők lelki üdvéért. Ezután a szórakozásé és a beszélgetésé volt a főszerep, hiszen ilyenkor illik visszaemlékezni az elkövetett diákcsínyekre is. De jó lenne ha most is ilyen népes osztályok lennének.
2005. március 16.
Téltündér varázsa

A bácskertesi általános iskola új előadása

2005. február 5.
A tánciskola gálaestje

Gálaest keretében adtak számot tudományukról a kupuszinai tánciskola növendékei. A tánciskola már hosszú évek óta igen nagy népszerűségnek örvend, így volt ez az idén is. A programban a klasszikus és latin táncok egyformán megtalálhatóak voltak .

2004. december 30.
Betlehem az iskolában

A József Attila általános iskolában az idén tágabb teret szenteltek az ünnepnek, így a hagyományos templomi betlehem mellett itt is felállították a Jézus születésének helyét mintázó makettet. A betlehem készítésénél jelentős szerepet játszott az is, hogy a lehető legnagyobb mértékben legyenek hűek településünk hagyományaihoz, ezért a szobrok mellett helyet kapott a fonott kalács, fokhagyma , illetve mindazok a kellékek és tárgyak , amelyek őseink ünnepeit is színessé tették.

2004. december 30.
Karácsonyi jótékonysági akció

Karácsony közeledtével igyekszik mindenki jót cselekedni. A Szent Anna templomban az iskolás gyerekek játékokat, cipőket, ruhákat hoztak, hogy a rászorulók válogathassanak belőle és ezzel is szebbé tegyék a Karácsonyt a szegényebb sorsúak számára is. A Caritas helyi szervezetének tagjai, Wéber Mária és Guzsvány Angéla koordinálták a tevékenységet.

2004. december 30.
Karácsonyi műsor

Kupuszinán karácsonyi műsort tartottak , amelyen részt vettek ma falu fiataljai, az iskolások, a művelődési egyesület . Molnár József szavalatával nyűgözte le a közönséget. A jelenlévőket Koleszár István köszöntötte, majd bemutatták a Kisjézus születését ahogyan ez a mai korban történne meg , Tóth Zsaklina koreográfiáját a Gyertyák táncát a Step tánccsoport adta elő. Ezután a helyi énekkar karácsonyi dalokat és vidékünkre kevéssé jellemző módon , de nagy sikerrel spirituálékat is előadott Koleszár Nándor vezetésével. A művelődési házban a falu apraja és nagyja képviseltette magát a közös szeretetünnepen.

2004. október 30.
Hangszerkiállítás az iskolában

A József Attila általános iskolában a Gyermekhét keretében hangszerkiállításnak szervezett Dienes Mihály zenetanár és fiatal segítői a fölsőbb osztályokból. A kiállítás tartalma igen gazdag volt a legrégibb darab kora -egy postakürt- a kétszáz évet is meghaladta.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA