"nemzetközi" címkék a bejegyzésekben

2009. szeptember 16.
Palóc tábor

Sikeres volt a Bácskertesen megrendezett Palóc tábor, melynek keretmeséjét a film- és sztárvilág, a sztárság szolgáltatta. E téma köré fűzték a szervezők a programját az augusztus 15-étől 21-éig tartó tábornak, melynek résztvevői a József Attila Általános Iskola tanulói és fogadott vendégei voltak, akik Ágasegyházáról, Kaskantyúról, Kopácsról és Doroszlóról érkeztek.

2009. augusztus 5.
Bácskertesi táncosok a Balkan Folk Festen

Ha nyár - akkor szünidő! Ha szünidő - akkor nyaralás, és ha lehetőség van rá - akkor a tenger! Lehetőségek pedig vannak, csak meg kell találni őket. Csíkos Sándornak, a bácskertesi általános iskola igazgatójának még a tavasszal akadt a kezébe egy felhívás, amely népi tánccsoportokat invitál a Balkan Folk Festre, vagyis egy, a Bulgáriában, a Fekete-tenger partján tartandó folklórfesztiválra.

2009. július 22.
A bácskertesi tánccsoport Bulgáriában járt

A kilencedik alkalommal megszervezett bulgáriai Balkan Folk Festen a bácskertesi József Attila Általános Iskola néptánccsoportja is fellépett. A Dušan Miljković által szervezett, júniustól szeptemberig tartó fesztiválhoz tizenkét európai ország, négy dél-amerikai valamint afrikai ország kapcsolódott. A fesztivált több tengerparti városban szervezik meg, ahol esténként vannak a fellépések. A járókelők megtekinthetik a nyílt színpadon táncoló csoportokat.

2009. július 10.
Fúvószenekarok fesztiválja Bácskertesen

Bácskertes jeles esemény színhelye volt vasárnap, ugyanis a faluban tartották meg a Fúvószenekarok IX. Nemzetközi Fesztiválját.

2009. július 5.
Fúvószenekarok IX. Nemzetközi Fesztiválja

Kupuszina kapta a megtisztelést, hogy idén megszervezze a fúvószenekarok nemzetközi fesztiválját. A rendezvény a falu központjában levő téren lett megtartva. A tizenöt bejelentett zenekar közül tizenhárom vett részt a fesztiválon.

2008. május 9.
Idén Vajdaságban találkoztak

Kárpát-medencei magyar iskolák találkozója

2007. május 13.
Magyarországi vendéggyerekek Kupuszinán

KupuszinaKupuszinára érkezett 23 vendéggyerek a Pécs melletti Kozármislényből. A József Attila általános iskola hívta meg őket barátkozásra . A vendégek részt vesznek a természetiskola munkájában, ez nem csak a legkisebbekre vonatkozik, hanem a felsősökre is.

2006. július 17.
Győrben vendégszerepelt a népi tánccsoport
Néptánccsoportunk nemcsak Vajdaság-szerte, hanem a határon túl is ismert. Több alkalommal szerepeltek külföldön, jártak már Budapesten, Kalocsán, Siófokon, az idén Eszéken is felléptek, és még számos más helyen a határon túl. Ezúttal - magyarországi meghívásra -Győrben voltak három napot, július 7-től 10-ig. Több alkalommal felléptek a három nap alatt, felvonultak a város utcáin több más, külföldi országból érkezett tánccsoporttal együtt, előadták az ismert táncokat - a reggeli mosdatást, lakodalmas táncot, üvegtáncot, párnatáncot - s nagyszámú nézőközönség kísérte figyelemmel előadásukat.
2006. június 19.
Győri vendégek jártak falunkban
Nyugat-bácskai és baranyai magyar vonatkozású emlékhelyeket keresett fel a Győri Múltunk Útjai egyesület mintegy ötven tagja. A kirándulás célja az anyaország határain belül és kívül fellelhető emlékhelyek fölkeresése. A vendégek Kupuszinára is ellátogattak, ahol a múzeumot, a Szent Anna templomot és a falu többi nevezetességét tekintették meg.
2006. május 17.
Német vendégek jártak Kupuszinán
A második világháború után elűzött németek egyesülete csoportos hazalátogatást szervezett. Prigrevicán, Apatinban és Kupuszinán jártak a vendégek. Prigrevicán felszentelték azt az emlékközpontot, amelyet a németországi egyesület emeltetett. Az egyesület tagjai közül sokan most látogattak először haza. Meghatódva vettek részt az ünnepségen, kifejezték óhajukat, hogy a jövőben is hazalátogatnak. Megtekintették az óvodát, ahol ajándékokat adtak át a gyerekeknek, majd a Junakovic gyógyfürdőben is jártak. Kupuszinán istentiszteletet mutattak be számukra, majd megtekintették a tájházat. Jövőre ismételten megszervezik a találkozót.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA