"Helyi közösség" címkék a bejegyzésekben

2007. június 24.
Hírek a Helyi Közösségből

Az apatini képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták a benyújtott módosítási javaslatokat, amelyek a kupuszinai Helyi Közösség statútumára vonatkoznak. Az új statútumban szerepel a helyi közösség szimbóluma is. A szimbólum pajzs alakú, alapszíne sötétkék, a pajzs kerete lila (borszínű). Jobboldalt három búzakalász, baloldalt a templom látható rajta, lent szalagon az alábbi szöveg olvasható: "1751 Kupuszina". A szimbólumon látható még egy stilizált piaci mérleg, hullámos kék vonalak melyek a vizeket, és sárga-zöld mezők melyek a termőföldeket jelképezik.

2007. január 24.
Új számítógépek az Apáczai Alapítvány támogatásából

Kupuszina polgármestere Péter István és az Oktatóközpont vezetője a helyi közösség titkára Hodovány Attila a Vajdasági Magyar Gazdák Szövetségének elnökétöl Bacskulin Istvántól 4 számitógépet vett át amelyet az Apáczai közalapitvány támogatási pályázatán nyertek el. A támogatást a Határon Túli Magyar oktatásért Apáczai Közalapitvány biztositotta.

2006. augusztus 11.
Készül falunk címere

Az elmúlt hetekben végleges döntés született Kupuszina címerével kapcsolatban. A címer hamarosan el is készül, és a Nyári Játékokon (augusztus 13) már mindenki láthatja.

2006. július 24.
Leaszfaltozták a fehérföldi utat

Befejezték a Fehérföld fennmaradt földes szakaszának aszfaltozását. Tavaly nyáron csak az út fele készült el, pénzhiány miatt. A munkálatokat a Somborputevi végezte a Helyi Közösség megrendelésére, a mintegy 300 méternyi, három méter széles útszakasz elkészítése több mint kétmillió dinárba került, amit a községi költségvetésből pénzelnek. Az útépítők a temető járdáját is felújították.

2006. június 29.
Beszámoló az MNT szemináriumáról

A Magyar Nemzeti Tanács az idén nyáron 14 szemináriumot szervez a vajdasági önkormányzati és helyi közösségi vezetők, szakértők, valamint tanácsnokok számára. Ezen előadássorozat része volt a 27-én falunkban megtartott egynapos tanfolyam is, melyen mintegy negyven résztvevő volt jelen falunkból és a környező településekről.

2006. június 24.
Kupuszinán hivatalos nyelv a magyar
Az apatini képviselő testület nemrégiben megtartott ülésén megszavazták a községi statútum módosítását. A módosítás értelmében, Kupuszina és Szilágyi területén a szerb mellett a magyar nyelv és írás is hivatalos, Szontán pedig a horvát nyelv és írás. A 2002-es népszámlálás adatai szerint Kupuszinán a magyar lakosság aránya 78,82 százalék, Szilágyon 58,06 százalék, illetve Szontán a horvátok aránya 59,42 százalék. A statútum értelmében a kétnyelvűség csak a három falu területére vonatkozik, nem magára az apatini községre.
2006. június 24.
Önkormányzati vezető képzés lesz 27-én
A Magyar Nemzeti Tanács szervezésében 27-én, kedden Vajdasági önkormányzati és helyi közösségi vezetők képzése címmel egynapos tanfolyamot tartanak Kupuszinán. A képzést összesen 14 településen szervezik meg június-július folyamán, az Új Kézfogás Közalapítvány és a Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően. Az előadók között szerepel Józsa László, az MNT elnöke, Deli Andor, az MNT nyelvhasználati kérdésekkel megbízott tagja, Szecsei Mihály közgazdász, valamint Bárd András és Szeredi Pál Magyarországról.
2006. április 19.
Nyilvános vitán a községi statútum módosítása

Nyilvános vitára bocsájtják a községi statútum módosítását. A javaslat a 7. pont kibővítésére vonatkozik, és elfogadása esetén a kupuszinai, valamint a szilágyi helyi közösség területén a szerb nyelv mellett a magyar nyelv is hivatalos nyelvként szerepelne, úgyszintén a szontai helyi közösség területén a horvát nyelv.

2006. március 11.
Szemétgyűjtő akció
Szemétgyűjtési akció volt március 11-én a civil szervezetek szervezésében. Mintegy ötvenen jelentek meg a felhívásra. Négy csoport gyűjtötte össze a szétdobált hulladékot: a Zombor , valamint Apatin felé vezető bekötőút mentén, a falu központja környékén, valamint a horgászotthontól a faluig vezető úton. Összeszednivaló pedig volt bőven, több kocsira való szemét gyűlt össze. Bebizonyosodott, hogy sok embernek kell változtatnia szemléletén, környezethez való viszonyulásán. Talán az ehhez hasonló akciók segíthetnek ebben.
2006. március 9.
Folytatódik a vízgyár kiépítése
Az elmúlt napokban ismét megjelentek a munkások az épülő vízgyárnál. Február végén megérkeztek az Egyesült Államokból a víztisztító lelkét képező szűrőberendezések, ezek beszerelése már elő van készítve. Jelenleg a vízhálózatnak az új rendszerre való rákötését tervezik elvégezni, így az elkövetkező napokban rövidebb kimaradásokra lehet számítani a vízellátásban, viszont nagyobb fennakadásoktól nem kell félni. Az elvégzendő munkálatok közé tartozik a régi pumpa cseréje is. Így az idén már tiszta vizet ihatnak a kupuszinaiak. A víztisztító megrendelője a Helyi Közösség, a kivitelező pedig az újvidéki Tehnomag-Term, amely a "kulcs a kézbe" rendszer alapján végzi a munkálatokat.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA