"Helyi közösség" címkék a bejegyzésekben

2011. szeptember 27.
Rendezik a határutakat

Befejező szakaszba érkezett a határutak rendezése. Az első szakaszban, augusztus elején a nagyobb egyenetlenségeket igazították ki, a második fázis, a végleges simitás most van folyamatban, hogy még az őszi esők előtt befejezzék a munkálatokat. A szükséges pénzforrásokat a Tartományi mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási titkárság pályázatán nyerte a Helyi közösség, ami kb. négy és fél kilométernyi útszakasz helyrehozására elegendő.

2011. szeptember 27.
Munkálatok az ipari parkban

Folytatódnak a munkálatok az ipari parkban a vízelvezető csatorna kiépítésén, további 100 métert fognak kibetonozni. A munkálatokhoz szükséges pénzeszközöket a Tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárság biztosította pályázat útján, a kivitelező a bajmoki PTP Dubrava.

2011. augusztus 12.
Javítják a határutakat

Hétfőn megkezdték a határutak javítását a kupuszinai határban. Először a Kucska határrészben rendezik meg a szétgázolt utakat, onnan kifelé mennek a Süketlaposi dűlőút elejére, majd a Jog határrészben fogják a nagyobb gödröket elsimítani. A Zombor felé levő Harmadik bara határrészben is lesznek útjavítások.

2011. április 28.
Elárvult kátyúk

Ezer árvácskát ültettek a faluba vezető út gödreibe

2011. április 14.
Közös vállalkozás az ipari parkban

A valjevói Stočar-Stapar vállalat és a kupuszinai helyi közösség közös vállalatot alapít az ipari parkban. Az apatini községi tanács április 13-án elfogadta az erről szóló határozatot. A tervek között termékválogató, hűtőház és siló kiépítése szerepel.

2010. október 11.
Vagy az első, vagy a százegyedik lépés hiányzik

BÁCSKERTESI GONDOK

Bácskertesen, avagy Kupuszinán régtől fogva tudják, hogy a sült galambról fölösleges ábrándozni, senki se menekül a dolog elől, a közösségi összetartás révén pedig az előrehaladás, a jobbítás, az élhetőbb falusi élet kialakításának szándéka kivetül a település egészére. Persze ma már az egyéni megélhetést biztosító mezőgazdasági munka mellett egyéb anyagi forrásokra is szükség van, amennyiben új munkahelyeket kívánnak teremteni a faluban, kellemesebb és egészségesebb létkörülményeket szándékoznak kialakítani, intézményeket, civil szervezeteket működtetni, vagyis valamiféle kaptár-jellegű faluképet kialakítani, amely zsong a munkától, elengedi a kirepülni vágyókat, de mindvégig számol velük és helyet készít nekik, mire visszatérnek. A falu önkormányzata minden helybeli beruházás kivitelezésére pályázik, meg kell hagyni, eredményesen, ennél fogva évek óta folyamatosan több nagyszabású munka is folyik egyszerre Kupuszinán.

2010. június 7.
Szemétgyűjtési akció

A Tisztítsuk meg Szerbiát! elnevezésű országos akció keretein belül a Helyi közösség szemétgyűjtési akciót szervezett. A Helyi közösség, a civil szervezetek tagjai és az önkéntesek összeszedték a szemetet a falu központjában, a bekötőutak, valamint a Horgászotthonhoz vezető út mentén.

2010. április 27.
Támogatják a helyi járulékot

A kupuszinai civil szervezetek és politikai pártok gyűlésén egyhangú határozatot fogadtak el, melyben minden szervezet egyhangúlag szükségesnek ítéli meg és támogatja a 2010-2015 időszakra Kupuszina területére bevezetendő helyi járulékot.

2010. április 3.
Kupuszinán járt Kern Imre

Kupuszinán járt Kern Imre, a tartományi nagyberuházási alap igazgatója, hogy tájékozódjon az ipari park eddigi munkálatairól, valamint megbeszéléseket folytatott az építkezések további menetéről. Az ipari parkban a tervek szerint az idén az alábbi munkálatok lesznek elvégezve: alacsonyfeszültségű áramhálózat kiépítése, vízhálózat kiépítése a technikai vízre és az ivóvízre, a vízelvezető kanális betonozásának folytatása, a négy parcellára vezető útszakasz kiépítése, valamint a közvilágítás kiépítése.

2010. március 29.
Az új helyi illeték terve

Július 31-én lejár a 2005-2010 időszakra kiírt helyi illeték. Az elkövetkező ötéves periódusra szóló helyi illeték terve elkészült, és a községi szervek jóváhagyták. A terv szerint a fizetendő összeg nem változik – a munkások a nettó jövedelem 3%-át, a földművesek holdanként 20 kg búza árát kell hogy fizessék.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA