"Egyházközség" címkék a bejegyzésekben

2013. június 6.
Elsőáldozás
Május 26-án, vasárnap, járultak először szentáldozáshoz a kupuszinai 2003-as generáció, azaz a József Attila általános iskola harmadik osztályos tanulói.
2013. március 3.
Megjavítják a templom orgonáját
A kupuszinai Római Katolikus Egyházközség tavaly ősszel kérvényt nyújtott be Apatin község felé, amely a kupuszinai Szent Anna templom orgonájának javítási költségeit foglalta magába. Ez az előszámla alapján 1.000.000 dinárba kerül.
2012. augusztus 29.
Kupuszini toronyóra, nem jól járt a sétálója
Kupuszina jelenlegi templomát 1808 és 1813 között építették és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária édesanyjának tiszteletére szentelték. A toronyórát pedig valamivel később szerelték fel. Körülbelül egy hónapja megállt az óra, mint később kiderült, az egyik fogaskeréknél egy fog hiányzott, kitört. A Helyi Közösség az órát helyi mesterekkel javíttatta meg.
2012. június 7.
Elsőáldozás
Június 3-án, vasárnap megtartották a 3. osztályos diákok elsőáldozási ünnepségét. A 18 elsőáldozó, 6 fiú és 12 lány, ft. Bunford Vilmos esperes plébános és a szülők kíséretében együtt ment a plébániáról a templomba.
2012. március 16.
Bunford Vilmos esperes-plébános 25 éve szolgál Kupuszinán
Március 11-én, vasárnap nagy ünnepség volt Kupuszinán. Bunford Vilmos Esperes-plébános 25 éve munkálkodik falunkban. A nagymise után a régi iskola termében tartottak fogadást tiszteletére.
2011. július 29.
Szent Anna napi hálaadó mise

Július 26. Kupuszina védőszentjének ünnepe. Kedden délelőtt 12 miséző plébános, és egy ferences rendbeli szerzetesnek tanuló diák emlékezett meg Szent Annáról, aki a szülők, nagyszülők példaképe.
A bajmoki plébános vezette a misét a zombori karmelita atyákkal, kihangsúlyozva annak fontosságát, hogy a a családban egymást elfogadjuk úgy ahogy vagyunk, szeretetben.

2011. május 9.
Bérmálás Kupuszinán és Szilágyin

A héten lezajlott Kupuszinán és Szilágyin a bérmálási előtti vizsgáztatás. Dr. Pénzes János püspök járt Szabadkáról a falvakban. A bérmálandók jelesre vizsgáztak a  katekézis kérdéseiből. A keresztény nagykorúság kezdete a bérmálás felvétele. A Szentlélek ajándékbavétele.

2011. május 9.
A Szent Anna templom felújítása

Folyamatban van a kupuszinai Szent Anna templom külső falának felújítása. Speciális nedvességszigetelő anyaggal vonják be a templom külső falát, ez tartósan megoldja a falakba szivárgó talajviz problémáját, ami már az értékes belső festményeket veszélyeztette.

2011. május 5.
A templom jubileumára készülnek Bácskertesen

A bácskertesi Szent Anna-templom1806-tól 1813-ig épült, 2013-ban tehát fennállásának két évszázados jubileumát ünnepli. A hívek mindig nagy szeretettel tartották fönn adakozásukkal, önkéntes munkájukkal. Kétezerben például újrafestették belülről a templomot, a bádogtetőt több esetben is átfestették, újra cserélték az esőcsatornákat. A hívek a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben is lelkesen készülnek a jubileumra.

2009. március 18.
Március idusa Bácskertesen

Bácskertesen szentmisével kezdődött az idén nemzeti ünnepünk napjának emlékműsora.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA