"Helyi közösség" címkék a bejegyzésekben

2009. november 20.
Folyamatban az aláírásgyűjtés

Vasárnaptól a nemzeti kisebbségek aktivistái megkezdik az aláírásgyűjtést a magyar választói névjegyzékre. Ez a lista a Magyar Nemzeti Tanács küldöttjeinek megválasztásáról szól. Falunk vezetősége, a civil szervezetek képviselői, az egyház és az iskola képviselői már aláírásukat adták a választói névjegyzékre. Kérjük hogy Ön is iratkozzon fel a magyar választói névjegyzékbe, és ezáltal támogassa magyarságunkat!

2009. április 10.
Megalakult az új helyi tanács

Az új összetételű helyi tanács április 2-án tartotta meg alakuló gyűlését. A helyi választások eredményei alapján a 15 tanácstagból 11 a Polgárok csoportja Kupuszináért - Péter István, 4 pedig a Polgárok csoportja az európai Kupuszináért - Kovács Dénes listáról került be.

2009. március 16.
A helyi választások eredményei

Március 15-én, vasárnap tartották meg a helyi választásokat Kupuszinán, azaz a Helyi közösség Tanácsa tagjainak megválasztását az elkövetkező négyéves időszakra. Az összesen 1878 szavazópolgárból 968 szavazott, ami 51,54%-os részvételi arányt jelent.

2008. október 17.
Az eljövendő generációkért

Lerakták a kupuszinai ipari park alapkövét

Október 15-én került sor a kupuszinai ipari park alapkövének ünnepélyes letételére. Az eseményen nagyszámú vendég és látogató vett részt, többek között jelen volt Pásztor István, a a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a tartományi kormány alelnöke, tartományi gazdaságfejlesztési és privatizációs titkár, Momćilo Milović, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója, Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap titkára,dr. ®ivorad Smiljanić, az apatini község polgármestere, Félegyházi Zsolt magyar konzul.

2008. október 11.
Csőtisztítás

A múlt héten befejezték a vízvezetékcsövek tisztításának munkálatait. Erre azért volt nagy szükség, mert a vízvezetékhálózat kiépítése óta eltelt több mint három évtized alatt a csöveken vastag belső lepedék keletkezett. A kiépült víztisztító már egy ideje tiszta vizet biztosít, de ez a víz piszkos csöveken keresztül jut el a fogyasztókhoz. Az idén, a tartományi Nagyberuházási alap támogatásával megvalósulhatott a csőtisztítás.

2008. február 27.
Közmunkák

A munkaügyi minisztérium tavaly nyáron pályázatot írt ki közmunkálatokra, melyek szólhattak szociális, humanitárius tevékenységekre, infrastruktúra karbantartására, környezetvédelemmel kapcsolatos vagy területrendezési munkálatokra. A helyi közösség is benyújtotta pályázatát, melyet a második körben jóvá is hagytak. A közmunkák 17 munkanélküli személy foglalkoztatását jelentik három hónapra, a kivitelező az apatini Nas Dom közvállalat, a minisztérium biztosítja a dolgozók fizetését és a szükséges szerszámokat.

2007. szeptember 25.
Ipari park - munkahelyteremtés

Mindenütt nagy probléma a munkanélküliség, faluhelyen pedig, így Kupuszinán is még égetőbb. A fiatalok emiatt vándorolnak el, akik pedig itt maradnak és földműveléssel foglalkoznak, többek között azzal a problémával kell szembesülniük, hogy nincs helyi feldolgozó üzem és szervezett felvásárlás. A helyi közösség szerint a kiutat egy ipari park jelentené, mivel jelen pillanatban a falu nem rendelkezik a potenciális beruházók igényeinek megfelelő infrastruktúrával.

2007. szeptember 19.
A falu címere

A falu címere már régebben elkészült, de a községi szervek csak nemrégiben fogadták el az új statútumot, melyben helyet kap ez a jelkép. A szimbólum pajzs alakú, színvilága is a falut tükrözi: alapszíne sötétkék ("kupuszini kék"), a pajzs széle borszínű. A címer alján borszínű szalagon aranyszínű betűkkel a falu alapításának éve és eredeti elnevezése olvasható (1751 Kupuszina).

2007. július 12.
Megtérítik a károkat
A Naftagas szakemberei nemrégiben kutatásokat végeztek a falu környékén, kőolajat és földgázt kerestek. A munka jellege miatt elkerülhetetlen volt, hogy gépeikkel kárt ne okozzanak egyes földeken. Azon termelők, akiknek földjén letaposták a terményt, mielőbb jelentkezzenek a Helyi közösségben. A károkat majd a Helyi Közösség és a Naftagas képviselőiből álló bizottság fogja felmérni, amely a helyszínelés után jegyzőkönyvet készít. Ezután a Naftagas megtéríti a károkat, az érvényes piaci árak és az átlaghozam alapján.
2007. július 8.
Tájékoztatás SMS-ben

A mai világban aligha kell bizonygatni az információ, a tájékoztatás fontosságát. És nemcsak maga az információ a fontos, hanem annak időszerűsége is. A Helyi közösség a hatékonyabb tájékoztatás érdekében egy újszerű módszert vezet be: a polgárok SMS üzenetek útján történő informálását. Így a lakosság azonnal tudomást szerezhet az őket érintő kérdésekről: aktuális pályázatokról, mezőgazdasági szakelőadásokról és egyéb rendezvényekről, közérdekű közleményekről stb.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA